07

ΘΕΜΑ: Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για μη επαναδιορισμό αριθμού συμβασιούχων εκπαιδευτικών

 

Η ΠΟΕΔ διοργανώνει συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή των συναδέλφων/ισσων που δεν έχουν επαναδιοριστεί κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το ΥΠΠΑΝ, η ώρα 8:30 π.μ. μέχρι τις 9:30 π.μ.

 

Δυστυχώς, παρόλες τις προσπάθειες της Οργάνωσης για επαναδιορισμό όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονταν με σύμβαση την προηγούμενη σχολική χρονιά, σημαντικός αριθμός εξ αυτών εξακολουθεί να παραμένει εκτός εργασίας.  

 

Θεωρούμε ότι η εφαρμογή επιπρόσθετων εκπαιδευτικών πολιτικών εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ, οι οποίες θα ήταν προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου και των παιδιών, θα έδιναν τη δυνατότητα του επαναδιορισμού των πιο πάνω συναδέλφων. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε επέκταση του απαράδεκτου καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών και στο πρωινό σχολείο, προσφέροντας χιλιάδες διδακτικές περιόδους με αγορά υπηρεσιών αντί δημιουργίας κανονικών συμβάσεων εργασίας.

 

Καλούμε το ΥΠΠΑΝ να εξετάσει άμεσα το θέμα και να εφαρμόσει εκείνες τις εκπαιδευτικές πολιτικές που θα αναβαθμίζουν ποιοτικά το δημόσιο σχολείο και θα επιλύσουν και το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |