20

Διακοινοτική Παιδική Χορωδία

Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων

(Όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι ευπρόσδεκτα να εγγραφούν)

Ημερομηνία έναρξης: Οκτώβριος 2021 – Ημερομηνία λήξης: Ιούλιος 2022

 

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ), το Σπίτι της Συνεργασίας (H4C), η Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Δάσκαλων (KTOS) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) ανακοινώνουν τη συνέχιση της Διακοινοτικής Παιδικής Χορωδίας (ΔΠΧ) για το σχολικό έτος 2021-2022 πιστεύοντας στην ανάγκη για κατάλληλα σχεδιασμένες πρωτοβουλίες από οργανισμούς και ομάδες, αλλά και πολίτες, με στόχο την προώθηση μιας Κουλτούρας Ειρήνης.

 

Η ιδέα για αυτή την πρωτοβουλία βασίζεται τόσο στη δυναμική και θετική επίδραση παρόμοιων πρωτοβουλιών στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όσο και στην σταθερή πεποίθηση ότι έχουμε ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια στην ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες που ενισχύουν την ιδέα της βιώσιμης ειρήνης. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η εικόνα παιδιών από διάφορες κοινότητες στην Κύπρο να τραγουδούν μαζί σε διάφορες γλώσσες αποτελεί ένα πανίσχυρο μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης.

 

Οι πρόβες θα ξαναρχίσουν τον Οκτώβριο του 2021 με τη συμμετοχή παιδιών από όλες τις κοινότητες που διαμένουν στην Κύπρο. Η Χορωδία θα κάνει πρόβες μια φορά την εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022. Οι μαέστροι και οι συντονιστές/συντονίστριες θα βοηθούν μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, ώστε τα παιδιά να γνωριστούν το ένα με το άλλο και να αναπτύξουν εμπιστοσύνη, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις μαέστρους.

 

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στο Σπίτι της Συνεργασίας, έναν εύκολα προσβάσιμο χώρο με φιλική ατμόσφαιρα, κάθε Τετάρτη μεταξύ 17:15 και 18:30. Η πρώτη μέρα των προβών θα ανακοινωθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες αργότερα.

 

Παρακαλώ όπως σημειωθεί ότι οι εργασίες της Χορωδίας θα ολοκληρωθούν, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με μια εκδήλωση στο Σπίτι της Συνεργασίας.

 

Δήλωση συμμετοχής

Actions: E-mail | Permalink |