14

Συνάντηση ΠΟΕΔ με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

 

Η ΠΟΕΔ ενημερώθηκε από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή αναφορικά με τις διαδικασίες μετακίνησης των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτων τα οποία περιβάλλουν το Γ’  Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου.

 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ με τον κ. Καδή που έγινε στις 8/10/2021, στην παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Υπουργός επαναδιατύπωσε τόσο την πολιτική απόφαση όσο και την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για μετακίνηση των εργοστασίων αυτών σε χώρο όπου δεν θα επηρεάζονται αρνητικά άλλες κοινότητες. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος της καθυστέρησης που παρατηρείται στην έναρξη της διαδικασίας μετακίνησης, όπως εξήγησε ο κ. Καδής, αφού το Κράτος, μέσω μελέτης που διενεργείται από ομάδα πανεπιστημιακών, θέλει να είναι σίγουρο για την επιλογή του, έτσι ώστε τα προβλήματα που εντοπίζονται στην περιοχή που στεγάζεται το Γ’  Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, να μην μεταφερθούν σε άλλη περιοχή.

 

Η Οργάνωση ζήτησε και πήρε τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίες αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, και δυστυχώς είναι εκτός χρονοδιαγραμμάτων που το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο είχε θέσει.

 

Η ΠΟΕΔ αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα του θέματος, αλλά και το χρονοβόρο της όλης διαδικασίας, ζήτησε την εξέταση, εκ μέρους της Κυβέρνησης, της δυνατότητας υιοθέτησης άμεσων μέτρων βελτίωσης της κατάστασης που επικρατεί στο Γ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου μέχρι την οριστική μετακίνηση των εν λόγω εργοστασίων.

 

Η ΠΟΕΔ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το όλο θέμα και σε ενδεχόμενο νέας κωλυσιεργίας θα αντιδράσει ανάλογα. 

 

Από την ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |