29

«Σχολεία χωρίς Σύνορα»: Έκθεση έργων παιδιών και εργαστήρι Δημιουργικής Κίνησης για εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της 2ης Μπιενάλε Λάρνακας

 

Η Ομάδα Τέχνης του Επαρχιακού Γραφείου ΠΟΕΔ Λευκωσίας σε συνεργασία με το Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ Λάρνακας, οργανώνει έκθεση έργων παιδιών με θέμα «Σχολεία χωρίς Σύνορα» στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στην Αθηένου, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της 2ης Μπιενάλε Λάρνακας. Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθεί Θεματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Κίνησης με τίτλο: «Aέναη Κίνηση» από τη χοροπαιδαγωγό Μαρία Καμπέρη με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Σάββα Θωμά. 


Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες κίνησης μέσα από τη συγκεκριμένη θεματική και τρόπους εφαρμογής σχετικών δραστηριοτήτων στο σχολικό πλαίσιο. Θα πειραματιστούν μέσα από το σώμα χρησιμοποιώντας τεχνικές που σχετίζονται με τη δημιουργική κίνηση καθώς και τη χρήση αντικειμένων. Θα γίνει εισαγωγή της έννοιας της αφαίρεσης τόσο στον χώρο ως προϋπόθεση δημιουργίας κινησιολογικού λεξιλογίου, όσο και στην ίδια την κίνηση με σκοπό τη δημιουργία μοτίβου. Επιπρόσθετα, θα προταθούν τρόποι δημιουργίας και χρήσης κρουστών για εμπλουτισμό των δράσεων. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης.


Η έκθεση και το εργαστήρι δημιουργικής κίνησης αποτελούν συνέχεια και εμπλουτισμό της πολύμορφης εικαστικής δράσης, που αφετηρία είχε εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό εργαστήρι με την εικαστικό Θεοδώρα Παπαχρυσοστόμου, η οποία επιμελήθηκε και την έκθεση. Τα παιδικά έργα της έκθεσης έγιναν στα πλαίσια εικαστικών ενοτήτων που σχεδιάστηκαν από εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην επιμόρφωση, με την έγκριση και ενθάρρυνση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Την έκθεση συνοδεύουν εικαστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί επισκέπτες χρησιμοποιώντας τα υλικά που βρίσκονται στον χώρο. 

 

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://bit.ly/3CcyCWn μέχρι 4 Νοεμβρίου 2021. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. 

 

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα πρέπει να προσέλθουν με άνετη ενδυμασία.Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προσκόμιση αποδεικτικού στοιχείου (SafePass) και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 
 

Actions: E-mail | Permalink |