14

Αθηένου-Λάρνακα, 6 Νοεμβρίου 2021 

 

Πραγματοποιήθηκαν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου τα εγκαίνια έκθεσης έργων παιδιών με θέμα «Σχολεία χωρίς Σύνορα», δράση που εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις της 2ης Μπιενάλε Λάρνακας. Η δράση συνδιοργανώθηκε από την Ομάδα Τέχνης Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας και το Επαρχιακό Γραφείο Π.Ο.Ε.Δ. Λάρνακας.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Επαρχιακού Γραφείου Π.Ο.Ε.Δ. Λάρνακας κα. Βασούλα Κούλα, ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ο εικαστικός και επιμελητής της 2ης Μπιενάλε Λάρνακας, κ. Βασίλης Βασιλειάδης και η Πρόεδρος της Ομάδας Τέχνης Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας, κα. Έφη Πηλαβά. Της τελετής εγκαινίων προηγήθηκε Θεματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Κίνησης με τίτλο: «Aέναη Κίνηση» από τη χοροπαιδαγωγό Μαρία Καμπέρη με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Σάββα Θωμά. Η έκθεση και το εργαστήρι δημιουργικής κίνησης αποτέλεσαν συνέχεια και εμπλουτισμό της πολύμορφης, εικαστικής δράσης, που αφετηρία είχε εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό εργαστήρι με την εικαστικό Θεοδώρα Παπαχρυσοστόμου, η οποία επιμελήθηκε και την έκθεση. Τα παιδικά έργα της έκθεσης έγιναν στα πλαίσια εικαστικών ενοτήτων που σχεδιάστηκαν από εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην επιμόρφωση, με την έγκριση και ενθάρρυνση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2021, καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00-15:00. Στον χώρο της έκθεσης υπάρχουν εικαστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε φυλλάδια και υλικά για δημιουργική απασχόληση των μικρών επισκεπτών.

 

  

Actions: E-mail | Permalink |