15

 EKΘΕΣΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΦΙΓΟΥΡΩΝ «Πέταξε περιστέρι μου πάνω απ΄ το νησί μου…»

 από μαθητές/ριες των Ακριτικών Σχολείων της Λ/σίας, Οίκημα ΠΟΕΔ

 

 

Ζωντάνεψαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους πάνω απ' την Κύπρο, εδώ και σχεδόν μια βδομάδα, τα ξύλινα περιστέρια που φιλοτέχνησαν τα παιδιά των ακριτικών σχολείων της πόλης κι Επαρχίας Λ/σίας. Άνοιξαν διάπλατα τις φτερούγες τους, μεταφέροντας σε όλους τους τόνους και με όλα τα χρώματα, τα μηνύματα ελπίδας και αγωνιστικότητας που οι μαθητές/ριες μας, αποτύπωσαν πάνω στο σώμα τους.

 

Η Έκθεση ξύλινων φιγούρων, διοργανώνεται από τα Επαρχιακά Γραφεία ΠΟΕΔ Λ/σίας, Μόρφου, Κερύνειας σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία : Αγ. Δομετίου  Β' & Γ', Αγλαντζιάς Στ', Αστρομερίτη, Γερίου Α' & Β', Δένειας, Καιμακλίου Γ', Λυμπιών, Μάμμαρι και τα Νηπιαγωγεία: Αγ. Δομετίου Β',  Αγλαντζιάς Στ', Αστρομερίτη, Γερίου Α' & Β', Καιμακλίου Γ' και Μάμμαρι.

 

Η δράση πραγματοποιείται στο Οίκημα της ΠΟΕΔ, με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί μέχρι τα τέλη του μήνα, βροντοφωνάζοντας σε κάθε ζευγάρι μάτια που θα τη συναντήσει, πως είναι πια καιρός η Λ/σία να σταματήσει να είναι η μόνη μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Συγχαρητήρια παιδιά για τις συγκινητικές δημιουργίες σας! Ευχαριστούμε συναδέλφισσες/οι για την πολύμορφη εικαστική σας δράση, την προθυμία και τις ευαισθησίες σας. Με τέτοιες ψυχές, κανένα περιστέρι δε θα σταματήσει ποτέ να πετά και καμιά Κύπρος δε θα παραμείνει για πάντα αλυσοδεμένη.

 

Καλοτάξιδα να είναι, ευχόμαστε από καρδιάς και το γνωρίζουμε ότι έτσι θα είναι!!

 

   

Actions: E-mail | Permalink |