21

Θέμα: Μισθοδοσία αντικαταστατών εκπαιδευτικών και αναγνώριση υπηρεσίας τους στις περιπτώσεις που αποτελούν θετικά κρούσματα covid-19 ή επαφές θετικών κρουσμάτων

 

Έντιμε κύριε,

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια των τοποθετήσεων σας στην Επιτροπή Παιδείας της βουλής, την Παρασκευή 14/01/2022, για την πρόθεση του ΥΠΠΑΝ να προχωρεί στην πληρωμή των αντικαταστατών εκπαιδευτικών αλλά και στην αναγνώριση της υπηρεσίας τους, στις περιπτώσεις που αυτοί αποτελούν θετικό κρούσμα Covid-19 ή στενή επαφή θετικού κρούσματος κατά τη διάρκεια της αντικατάστασής τους, θα σας παρακαλούσαμε όπως ενημερωθούμε ως ΠΟΕΔ για όλες τις σχετικές αποφάσεις, έτσι ώστε το συγκεκριμένο να τύχει άμεσης εφαρμογής.

 

Μια τέτοια ενέργεια από πλευράς ΥΠΠΑΝ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να ενημερωθεί το σύνολο των εν δυνάμει αντικαταστατών, με στόχο να αυξηθεί το ενδιαφέρον τους για ανάληψη αντικαταστάσεων.

 

Την ίδια στιγμή θα θέλαμε να γνωρίζαμε αν στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιλαμβάνεται και η παροχή ειδικής άδειας και σε αντικαταστάτες για φροντίδα τέκνου κάτω των 15 που έχει εντοπιστεί ως κρούσμα ή στενή επαφή.

 

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε για το πάγιο αίτημά μας όσον αφορά τη βελτίωση του εργασιακού καθεστώτος των αντικαταστατών. Θέμα το οποίο έχει εγγραφεί εδώ και χρόνια τόσο σε επίπεδο ΥΠΠΑΝ όσο και σε επίπεδο ΜΕΠΕΥ αλλά δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί.

 

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

Με τιμή,

 Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

 

Μύρια Βασιλείου                                                                Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |