25

Οδηγίες ΠΟΕΔ για αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας

 

Όσον αφορά τη Σχολική Έκθεση Προόδου (Σ.Ε.Π.), μετά από τη θετική ανταπόκριση του ΥΠΠΑΝ στο αίτημα της ΠΟΕΔ όπως δοθεί παράταση για τη συμπλήρωσή της, αναμένεται να συμπληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τη συμπλήρωσή της η ΠΟΕΔ υπενθυμίζει τα πιο κάτω:

 

- Στην Προδημοτική Εκπαίδευση θα συμπληρωθούν μόνο τα μέρη που αφορούν την Προσωπική και Κοινωνική Συνειδητοποίηση – Συναισθηματική Ενδυνάμωση, τις Κινητικές Δεξιότητες και τη Νοητική Ενδυνάμωση.

- Στη Δημοτική Εκπαίδευση η Σ.Ε.Π. θα συμπληρωθεί για το μάθημα των Ελληνικών και των Μαθηματικών, καθώς και για τους τομείς: Μαθησιακές Δεξιότητες/Συμπεριφορές, Συναισθηματικές Δεξιότητες/Συμπεριφορές και Κοινωνικές Δεξιότητες/Συμπεριφορές.

- Στοιχεία που αναφέρονται στην προαγωγή ή μη του μαθητή/μαθήτριας καθώς και στον αριθμό απουσιών δεν συμπληρώνονται.

- Η ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για το περιεχόμενο της Σ.Ε.Π., σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΥΠΠΑΝ, γίνεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης επικοινωνίας τους (κατά τη διάρκεια των επισκέψεων γονέων τηλεφωνικά, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος δημιουργίας ειδικού προγράμματος επικοινωνίας) με τους γονείς.

 

Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουν τα σχολεία μας, η αξιολόγηση μαθητή/τριας θα ήταν καλά να συμπληρωθεί όσο πιο απλά και πρακτικά γίνεται, χωρίς να δημιουργηθεί επιπρόσθετη και αχρείαστη πίεση στους/στις εκπαιδευτικούς.

 

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |