24

Θέμα: Εφαρμογή του μέτρου Test To Stay στα σχολεία

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, επιθυμούμε να αναφέρουμε αρχικά ότι στηρίζουμε την εφαρμογή μέτρων που έχουν στόχο τα σχολεία να είναι ανοικτά και ασφαλή. Σε αυτό το πλαίσιο και στη βάση της καλής επικοινωνίας που είχαμε μέχρι σήμερα, σας καταθέτουμε τα πιο κάτω:

 

  1. H ΠΟΕΔ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της αναφορικά με τη διαφοροποίηση που υπάρχει στην εφαρμογή του μέτρου Test To Stay στα  Νηπιαγωγεία, σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία και ειδικότερα με τη χρήση Self Test  την 1η, 2η, 4η και 6η μέρα. Πιστεύουμε πως η εφαρμογή του μέτρου στα Νηπιαγωγεία πρέπει να είναι η ίδια με τα Δημοτικά, παρέχοντας ίσως τη δυνατότητα στους γονείς των παιδιών των Νηπιαγωγείων να κάνουν μόνοι/μόνες τους το Test στα παιδιά, αν το επιθυμούν. Θεωρούμε ότι με τη στήριξη των επαγγελματιών υγείας των συνεργείων αυξάνονται οι πιθανότητες ορθότερου ελέγχου και αξιοπιστίας του Self Test.

 

  1. Πέραν του έντονου προβληματισμού για τη χρήση του Self Test ως μέρος του μέτρου Test To Stay, η ΠΟΕΔ θεωρεί ότι η όλη διαδικασία διανομής και καταγραφής για τα Self Test, επιβαρύνει σημαντικά τα Νηπιαγωγεία, προσθέτοντας επιπλέον διοικητικό φόρτο στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά τους. Υπενθυμίζουμε ότι στα Νηπιαγωγεία δεν υπάρχει γραμματειακό προσωπικό σε καθημερινή βάση ενώ το 1/3 εξ αυτών είναι μονοδιδάσκαλα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία και οι γονείς να προμηθεύονται τα Self Test από φαρμακεία ή άλλα εξουσιοδοτημένα κέντρα του Υπουργείου Υγείας.

 

  1. Χρειάζεται να υπάρξει ξεκάθαρη διευκρίνιση κατά πόσο το μέτρο Test to Stay ισχύει και για το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, όπως καθαρίστριες, γραμματείς, σχολικές βοηθούς και σχολικές βοηθούς/συνοδούς.

 

  1. Η ΠΟΕΔ έχει πληροφορηθεί ότι λειτουργοί, σε κάποια σημεία ελέγχου, αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί ρητή οδηγία σε όλα τα συνεργεία Test To Stay όπως στα συνεργεία αυτά θα δέχονται και παιδιά και εκπαιδευτικούς που εντάσσονται σε αυτό το μέτρο.

 

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για ανατροφοδότηση όσον αφορά τα μέτρα προστασίας των σχολείων μας, με στόχο τα σχολεία να είναι πιο λειτουργικά και η εκπαίδευση των παιδιών να διεξάγεται με ασφάλεια αλλά και όσο πιο ευχάριστα γίνεται κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Με τιμή,

 

 Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

 

Μύρια Βασιλείου                                                                Χάρης Χαραλάμπους

 

Actions: E-mail | Permalink |