08

Σύστημα δήλωσης αναγκών αντικαταστάσεων σχολείων

 

Έντιμε κύριε,

 

Ομολογουμένως η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη λειτουργία και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Μια από τις κυριότερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η αυξημένη ανάγκη σε αντικαταστάσεις λόγω των δικαιολογημένων απουσιών εκπαιδευτικών. Η τεχνολογία σαφώς μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες για έγκαιρη και αποτελεσματική αποστολή αντικαταστατών στις σχολικές μονάδες, κάτι το οποίο ήδη γίνεται για την ανάθεση αντικαταστάσεων μέσω του συστήματος «Αριάδνη».

 

Μια άλλη παράμετρος που επηρεάζει τη διαδικασία των αντικαταστάσεων είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτές δηλώνονται από τα σχολεία. Το υφιστάμενο σύστημα τηλεφωνικής επικοινωνίας των σχολείων με τα Οικεία Επαρχιακά Γραφεία, είναι αναχρονιστικό και δημιουργεί αχρείαστη καθυστέρηση και λάθη. Με ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου οι διευθύνσεις των σχολείων θα μπορούν να δηλώνουν απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δεδομένα της αντικατάστασης οποιαδήποτε μέρα ή ώρα, η όλη διαδικασία θα βελτιωθεί σημαντικά και θα μπορεί να διεξάγεται διαγωνισμός όλες τις μέρες της βδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου. Ταυτόχρονα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα μπορούν οι διευθύνσεις των σχολείων να καταγράφουν περισσότερα στοιχεία για κάθε αντικατάσταση, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες στους αντικαταστάτες και στις αντικαταστάτριες, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία επιλογής αντικαταστάσεων.

 

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση. Κοινός μας στόχος, παραμένει η έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, κάτι το οποίο μέσω της πλατφόρμας «Αριάδνη» έχει επιτευχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.  Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Με τιμή,

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

 

 

Κοινοποίηση: Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

Actions: E-mail | Permalink |