23

Έτοιμοι να συμμετέχουμε σε όποια συζήτηση αφορά εκπαιδευτικά ζητήματα

 

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα για θέματα που αφορούν το ωράριο λειτουργίας σχολείων καθώς και τα Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα, η ΠΟΕΔ αφενός δηλώνει ετοιμότητα να συμμετέχει σε θεσμοθετημένο διάλογο και για τα πιο πάνω ζητήματα καθώς και γενικότερα για ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Εκπαίδευση.  Σημειώνουμε ακόμη ότι οι όποιες προτάσεις και εισηγήσεις, θα πρέπει να τεκμηριώνονται και να τυγχάνουν μελέτης, πριν αυτές υποβληθούν σε σώματα ή στη δημόσια συζήτηση.

 

Το θέμα της αλλαγής του ωραρίου είναι πολυπαραγοντικό, με κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί ενώπιον μας καμία ολοκληρωμένη πρόταση. Εάν και εφόσον κατατεθεί μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, θα συζητηθεί στα συλλογικά όργανα της Οργάνωσης και θα υπάρξει ανάλογη τοποθέτηση της ΠΟΕΔ, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψιν και το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε δε ότι θέματα που αφορούν στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, συζητούνται αποκλειστικά και μόνο στο θεσμοθετημένο για τον σκοπό αυτό σώμα της ΜΕΠΕΥ (Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας).

 

Όσον αφορά ζητήματα Ωρολόγιων και Αναλυτικών Προγραμμάτων, ως ΠΟΕΔ, αναγνωρίζοντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, δηλώνουμε την ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης με στόχο τη βελτίωσή του. Μέσα από θεσμοθετημένο διάλογο εντός και των επιστημονικών επιτροπών που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό, η Οργάνωση είναι έτοιμη να συμμετέχει με ανάλογες εισηγήσεις.  

 

ΑΠΟ THN ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |