15

Η ΠΟΕΔ καταδικάζει τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής

 

Η ΠΟΕΔ, με αφορμή τις μαύρες επετείους του προδοτικού Πραξικοπήματος και της βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής, καταδικάζει για ακόμα μια φορά το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου που άρχισε από τη Χούντα των Αθηνών και τους εδώ εγκάθετούς της και ολοκληρώθηκε με τη βάρβαρη Εισβολή του Τουρκικού Αττίλα. Ταυτόχρονα αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία του νησιού μας. 

 

Συναισθανόμενοι το χρέος μας ως εκπαιδευτικοί, καλούμε όλα τα μέλη μας σε συνέχιση του αγώνα για τη δικαίωση της θυσίας των ηρώων μας, διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη τους. Καλούμε, ακόμα, το σύνολο του Κυπριακού λαού να μην συμβιβαστεί με τα τετελεσμένα της Τουρκικής Εισβολής και να μην εγκαταλείψει τον αγώνα για διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας, για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.

 

Διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα του αγώνα, μέχρι τη μέρα της δικαίωσης. Διεκδικούμε την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, με βάση το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διασφαλίζοντας τις βασικές ελευθερίες όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και τη μια κυριαρχίας του κράτους μας, πάντα με σεβασμό της διαφορετικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου.

Actions: E-mail | Permalink |