21

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χτεσινή του συνεδρία, μελέτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών. Σημειώνουμε για πολλοστή φορά ότι η ΠΟΕΔ συμφωνεί πλήρως με την προς τα κάτω επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αλλά διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που το ΥΠΑΝ επιχειρεί να την εφαρμόσει.

 

Θέση της Οργάνωσης είναι ότι για την κάλυψη των αναγκών που πιθανόν να προκύψουν λόγω της συγκεκριμένης απόφασης, το ΥΠΑΝ όφειλε να προχωρήσει σε ανάλογο σχεδιασμό, έτσι ώστε το κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Συγκεκριμένα το ΥΠΑΝ θα έπρεπε να προχωρήσει ως πρώτο βήμα στη μετατροπή των υφιστάμενων Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Δημόσια και στην κατάθεση συγκεκριμένου σχεδιασμού για κτηριακή επέκταση ή/και κατασκευή νέων αιθουσών, εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το ΥΠΑΝ, έστω και την υστάτη, να διαφοροποιήσουν τις αποφάσεις τους και να προστατέψουν το Δημόσιο Σχολείο, μεριμνώντας για την ποιοτική του αναβάθμιση. Ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση στη Βουλή όπως ανατρέψουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να προστατέψουν το Δημόσιο Σχολείο. Καλούμε όλα τα κόμματα και τους Βουλευτές, ειδικότερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, όπως στείλουν σαφές μήνυμα ότι χρέος της Πολιτείας είναι να στηρίξει πρώτα και κύρια το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, σε περίπτωση που δε διαφοροποιηθεί η εν λόγω απόφαση, θα προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |