25

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ διαφωνούν κάθετα με τον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών. Ταυτόχρονα, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι η πιο πάνω απαράδεκτη απόφαση, θα ανοίξει το δρόμο για αντίστοιχες πρακτικές σε ολόκληρη τη Δημόσια Εκπαίδευση.

 

Για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν λόγω της συγκεκριμένης απόφασης, το ΥΠΑΝ αντί να προχωρήσει σε ανάλογο σχεδιασμό ώστε το κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο, στέλνει τα παιδιά με επιχορήγηση στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Το ΥΠΑΝ θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα στη μετατροπή των υφιστάμενων Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Δημόσια και στην κατάθεση συγκεκριμένου σχεδιασμού για κτηριακή επέκταση ή/και κατασκευή νέων αιθουσών, εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το ΥΠΑΝ, έστω και την ύστατη, να διαφοροποιήσουν τις αποφάσεις τους και να προστατέψουν το Δημόσιο Σχολείο, μεριμνώντας για την ποιοτική του αναβάθμιση. Ταυτόχρονα, απευθύνουμε έκκληση στη Βουλή όπως απορρίψουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να προστατέψουν το Δημόσιο Σχολείο.

 

Την ίδια στιγμή καλούμε όλα τα κόμματα και τους Βουλευτές, ειδικότερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, όπως στείλουν σαφές μήνυμα ότι χρέος της Πολιτείας είναι να στηρίξει πρώτα και κύρια αγαθό της Δημόσιας Παιδείας.

 

 

Από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ

Actions: E-mail | Permalink |