26

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε συνεδρία του, μελέτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την ψήφιση της νομοθεσίας για τη διασφάλιση του εργασιακού δικαιώματος των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών και την απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αναπομπή του νόμου.

 

Η ΠΟΕΔ θεωρεί αναγκαία τη διασφάλιση του εργασιακού δικαιώματος των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών, κατά τον ίδιο τρόπο που ισχύει για όλη τη Δημόσια Υπηρεσία, ώστε να υπάρξει ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων αορίστου χρόνου. 

 

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι το αρμόδιο Υπουργείο όφειλε ήδη να είχε λάβει πρωτοβουλία για εξεύρεση τρόπου διασφάλισης όλων των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, με τρόπο ώστε να τερματιστεί η όποια εργασιακή ανασφάλεια υπάρχει και να επιτευχθεί η νομική κατοχύρωση της εργασιακής αυτής ομάδας εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, το ΥΠΑΝ έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει με ειδικές ρυθμίσεις και διατάξεις, τα δικαιώματα των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών όσον αφορά τις άδειες απουσίας αλλά και την αναγνώριση για σκοπούς τοποθέτησης των μονάδων μετάθεσης. Ειδικότερα, πρέπει να εξομοιωθούν με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών, όπως πολύ ορθά έχει συμβεί και με τις άδειες ασθενείας και ανάπαυσης.

 

Παράλληλα, θεωρούμε άκρως αναγκαία την προώθηση του ζητήματος της αύξησης των οργανικών θέσεων μονιμοποίησης σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική από το αρμόδιο Υπουργείο, περιορίζοντας και με αυτό τον τρόπο το εργασιακό άγχος όσον αφορά το δικαίωμα στην εργασία εκατοντάδων εκπαιδευτικών.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ απευθύνει έκκληση για ανάληψη πρωτοβουλίας προς την ορθή κατεύθυνση από την Πολιτεία, έστω και την υστάτη.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |