09

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε όπως πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για το ζήτημα της προς τα κάτω επέκτασης της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

 

Σημειώνουμε για άλλη μια φορά ότι, η ΠΟΕΔ συμφωνεί με την προς τα κάτω ηλικιακή επέκταση του ορίου εισδοχής στην υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των 4 χρόνων, όμως θέση της Οργάνωσης είναι ότι το κάθε παιδί δικαιούται να έχει πρόσβαση σε Δημόσιο Σχολείο. Ως εκ τούτου, η εν λόγω πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, ώστε να μην στερεί σε κανένα παιδί το δικαίωμα πρόσβασης στη Δημόσια Προδημοτική.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ συνέρχεται εκ νέου εκτάκτως αύριο, για να αξιολογήσει την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί και να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων αντίδρασης με στόχο τη στήριξη και την προστασία της Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

 

Καλούμε, έστω και την υστάτη, την Επίσημη Πλευρά να ανασχεδιάσει τον τρόπο υλοποίησης της προ τα κάτω ηλικιακής επέκτασης της Προδημοτικής, η οποία όπως έχει σχεδιαστεί, υπονομεύει το Δημόσιο Σχολείο. Οι κινδυνολογίες, οι υπερβολές και οι ασάφειες που προβάλλονται από την Επίσημη Πλευρά, έχουν ως στόχο να επηρεάσουν την κοινή γνώμη αλλά και τη Βουλή ώστε να συγκατανεύσει στο απαράδεκτο προτεινόμενο Νομοσχέδιο.

 

Ταυτόχρονα, καλούμε τη Βουλή όπως αφουγκραστεί τις ανησυχίες της Οργάνωσης και σταθεί ανάχωμα στην όποια προσπάθεια υπονόμευσης του Δημόσιου Σχολείου. Ελπίζουμε ότι οι Βουλευτές μας, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, δε θα επιτρέψουν την ψήφιση της Νομοθεσίας όπως έχει κατατεθεί από την Επίσημη Πλευρά. Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση στη νομοθετική εξουσία, να προχωρήσει σε τροποποίηση της προτεινόμενης νομοθεσίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η προς τα κάτω επέκταση από την ηλικία των 4 χρόνων, όσο και η διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης του κάθε παιδιού στη Δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |