21

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΠΟΕΔ  προσκαλεί τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 16:00, στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και επίδοση ψηφίσματος στον ΠτΔ. Η διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να είναι μία ώρα.

 

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας αφορά τον σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΕΔ η προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας εισδοχής στην Προδημοτική Εκπαίδευση, από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η έντονη διαφωνία της Οργάνωσης, αφορά τους ελλιπείς και λανθασμένους σχεδιασμούς που κατατέθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης στη Βουλή, για την υλοποίηση της πιο πάνω πολιτικής. Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της  Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

 

Την ίδια ώρα, απευθύνουμε έκκληση στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και στους Βουλευτές μας όπως προχωρήσουν σε τροποποίηση της προτεινόμενης νομοθεσίας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα πρόσβασης του κάθε παιδιού υποχρεωτικής προδημοτικής ηλικίας, στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς του. 

Παρακαλούμε όπως καλύψετε δημοσιογραφικά την εν λόγω εκδήλωση.

Από την ΠΟΕΔ

 

Actions: E-mail | Permalink |