26

Η ΠΟΕΔ στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που γίνεται για το θέμα της προς τα κάτω επέκτασης της Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, σημειώνει για ακόμη μια φορά ότι η όποια επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, πρέπει να γίνει σωστά και σταδιακά μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου, με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζεται σε όλα τα παιδιά το δικαίωμα πρόσβασης στο Δημόσιο Σχολείο της περιφέρειάς τους. Αυτή αποτελεί την πάγια θέση της Οργάνωσης.

 

Βάσει του πιο πάνω και αναφορικά με δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΔ σε σχέση με τη σχετική τροπολογία από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η ΠΟΕΔ δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει τύχει επίσημης ενημέρωσης και ως εκ τούτου δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία της Οργάνωσης. Επιπλέον, ξεκαθαρίζουμε ότι η ΠΟΕΔ δεν μπορεί να συναινέσει σε κανένα νομοθέτημα το οποίο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

 

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε σε εγρήγορση, παρακολουθώντας και αξιολογώντας τις εξελίξεις. Διαχρονικός μας στόχος παραμένει η θωράκιση και διασφάλιση του Δημόσιου Σχολείου, μέσα από την ενίσχυση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |