29

Επιστολή της ΠΟΕΔ προς τον Δρ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναφορικά με τις  Οργανικές θέσεις Δημοτικής (Δημοτική-Προδημοτική και Ειδικής Εκπαίδευση). 

 

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της επιστολής σας ημερομηνίας 17 Νοεμβρίου 2022, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Η τελευταία σας επιστολή ημερομηνίας 17 Νοεμβρίου 2022, δυστυχώς δεν απαντά επί της ουσίας όσον αφορά τον αριθμό των Οργανικών Θέσεων που προτίθεται το ΥΠΑΝ να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και για το πότε αυτές αναμένεται να δοθούν. Είναι δύο βασικά ερωτήματα τα οποία η Οργάνωση εδώ και δύο χρόνια θέτει προς το ΥΠΑΝ, χωρίς να της δίνεται ουσιαστική απάντηση πέραν της «θετικής πρόθεσης» από πλευράς ΥΠΑΝ. Το γεγονός αυτό μας καθιστά εκτεθειμένους προς τα μέλη μας, τα οποία εδώ και χρόνια αναμένουν την επίλυση του προβλήματος.

Εδώ και δύο χρόνια το ΥΠΑΝ αγνοεί όχι μόνο την υλοποίηση του αιτήματος της Οργάνωσης, αλλά και τη στοιχειώδη ενημέρωσή της ΠΟΕΔ επί του θέματος. Η τελευταία μάλιστα επιστολή σας, στην ουσία αγνοεί επιδεικτικά τον ρόλο της Οργάνωσης, αφού αναφέρει ότι η Οργάνωση θα τύχει ενημέρωσής όταν ολοκληρωθούν τα «σενάρια-διεργασίες»! Και όλα αυτά ερήμην μιας Οργάνωσης που αριθμεί πέραν των 6000 εκπαιδευτικών, με το 1/6 του Κλάδου να επηρεάζονται άμεσα από αυτή την απόφαση.

  1. Σημειώνουμε για πολλοστή φορά ότι η επίλυση του εν λόγω θέματος, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της ΠΟΕΔ, ενώ ταυτόχρονα η θετική κατάληξή του θα βοηθήσει στην έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας, χωρίς ουσιαστικά να επιβαρύνει περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό.
  2. Ως εκ τούτου και με δεδομένη τη μη επίλυση του θέματος που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη  ως Οργάνωση, σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε μέτρα αντίδρασης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 14:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΝ, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και δυναμικότερα μέτρα αντίδρασης στη συνέχεια. Έστω και την υστάτη, ζητούμε όπως έχουμε επίσημη και ενδελεχή ενημέρωση επί του θέματος, έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση και αχρείαστη αντιπαράθεση στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Με τιμή,

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους  

 

Actions: E-mail | Permalink |