29

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔ για Αύξηση Οργανικών Θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Ένα από τα βασικά αιτήματα της ΠΟΕΔ εδώ και χρόνια, είναι η αύξηση των Οργανικών Θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική), ώστε αυτές να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων. Το αίτημα αυτό θα μειώσει τον αριθμό των έκτακτων εκπαιδευτικών και θα συμβάλει ουσιαστικά στην έγκαιρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

Αίτημα της Οργάνωσης αποτελεί και η αύξηση των Διοικητικών Θέσεων στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Δυστυχώς εδώ και χρόνια μεγάλος αριθμός Νηπιαγωγείων, δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα με διευθυντικό προσωπικό (Διευθυντές/ντιες και Β. Διευθυντές/ντριες).

 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς στελέχωσης των σχολικών μας μονάδων θα έπρεπε να υπάρχουν πέραν των 70 Διευθυντικών Θέσεων Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Σημειώνουμε επίσης ότι στην Ειδική Εκπαίδευση ο αριθμός των εκτάκτων εκπαιδευτικών υπερβαίνει το 50% του συνολικού αριθμού των εκπαιδευτικών, αριθμός ο οποίος είναι απαράδεκτος και δυσχεραίνει σοβαρά τόσο την έγκαιρη στελέχωση όσο και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα στην Προδημοτικής Εκπαίδευσης το αντίστοιχο ποσοστό εκτάκτων εκπαιδευτικών υπερβαίνει το 25% του συνόλου των Νηπιαγωγών μας.

 

Δυστυχώς, η επίσημη πλευρά, πέραν των προφορικών υποσχέσεων, δεν έχει προχωρήσει στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ως εκ τούτου, εδώ και χρόνια τα Νηπιαγωγεία μας εξακολουθούν να λειτουργούν υποστελεχωμένα σε διευθυντικό προσωπικό και εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες εργάζονται για πολλά χρόνια υπό το καθεστώς του/της έκτακτου, με το εργασιακό τους μέλλον να είναι αβέβαιο και τα δικαιώματά τους αισθητά περιορισμένα.

 

Η απροθυμία του ΥΠΑΝ να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια, παρά τις προφορικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, αναγκάζει την ΠΟΕΔ να προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα, την Πέμπτη 8/12/2022 και ώρα 14:30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Καλούμε έστω και την υστάτη το ΥΠΑΝ να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να ενημερώσει επίσημα την ΠΟΕΔ σχετικά. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΠΟΕΔ θα προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |