09

ΠΟΕΔ: Παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τη Νομοθεσία που ψηφίστηκε για την προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης

 

Η ΠΟΕΔ σε σχέση με το Νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2022 από την ολομέλεια της Βουλής και αφορά την προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας πρόσβασης των παιδιών σε Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, σημειώνει τα ακόλουθα:

 

  1. Εκφράζει τη δυσφορία της για την απόρριψη της πρότασης που έχει καταθέσει η  Οργάνωση στην Επιτροπή Παιδείας, η οποία προνοούσε την επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω, μέσα από τις δημόσιες δομές (δημιουργία νέων τμημάτων και μετατροπή Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Δημόσια).
  2. Ομολογουμένως το τελικό Νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί, είναι βελτιωμένο σε σχέση με την πρόταση Νόμου που είχε καταθέσει αρχικά το ΥΠΑΝ και περιορίζει σημαντικά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  3. Η ΠΟΕΔ συνεχίζει να έχει σοβαρές επιφυλάξεις επί των προνοιών της Νομοθεσίας που έχει ψηφιστεί. Για την ΠΟΕΔ παραμένει υψίστης σημασίας και προτεραιότητα η διασφάλιση της ορθής εφαρμογής της προς τα κάτω επέκτασης της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, μέσα από σωστούς σχεδιασμούς και μέσα από τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου.

Για το λόγο αυτό, στο επόμενο διάστημα η ΠΟΕΔ θα εξετάσει στα συλλογικά της όργανα το υφιστάμενο Νομοσχέδιο όσο και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει με στόχο την προώθηση των θέσεών της.

ΑΠΟ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |