11

Η ΠΟΕΔ και οι Οργανωμένοι Γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. ΥΠΑΝ και Κυβέρνηση υπονόμευσαν, μέσα από τους κακούς χειρισμούς τους, μια εκπαιδευτική πολιτική, που η φιλοσοφία της είναι σωστή, αφού έχει θετικό αντίκτυπο τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά και έχει καταλήξει, αδίκως, σε πεδίο σύγκρουσης.

 

Σημειώνουμε για πολλοστή φορά ότι αν το ΥΠΑΝ προχωρούσε με σωστούς σχεδιασμούς, αξιοποιώντας και ενισχύοντας τις δομές του Δημόσιου Σχολείου, τίποτα από αυτά δε θα συνέβαινε.  

 

Αναμένουμε από την επόμενη κυβέρνηση και τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ, να διαχειριστούν το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και να προχωρήσουν άμεσα στην επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω, το συντομότερο δυνατό και μέσα από τις δημόσιες δομές (ενίσχυση των υφιστάμενων Δημοσίων Νηπιαγωγείων και μετατροπή Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Δημόσια).

Actions: E-mail | Permalink |