23

Σε ό,τι αφορά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ΠΟΕΔ για τη διακοπή μαθημάτων από 12:00 μέχρι 13:00, με ταυτόχρονη διεξαγωγή εκδήλωσης διαμαρτυρίας εντός του σχολικού χώρου και χωρίς την αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο, η ΠΟΕΔ ενημερώνει τα μέλη της τα ακόλουθα:

 

  1. Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε αναγκαστικά, αφού το χρονικό περιθώριο που υπήρχε, δεν επέτρεπε τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των μελών, οι οποίες βάση του καταστατικού είναι απαραίτητες για τη λήψη οποιουδήποτε απεργιακού μέτρου.  
  2. Η διακοπή μαθημάτων και η εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔ, καθώς και η συμμετοχή των μελών της στις κινητοποιήσεις, μετά τη λήξη των μαθημάτων, δεν αποτελεί απεργιακό μέτρο και συνεπώς δεν προβλέπεται και δεν δικαιολογείται, η οποιαδήποτε αποκοπή μισθού από μέρους του Εργοδότη.
  3. Τα μέλη της ΠΟΕΔ καλούνται να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/POED-ATA-Members
  4. Με απόφαση του ΔΣ, το αμέσως επόμενο διάστημα, η ΠΟΕΔ θα προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις, έτσι ώστε να ληφθεί η απαραίτητη εξουσιοδότηση για να μπορεί να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Συνδικαλιστικό Κίνημα κλιμάκωσή τους, αν χρειαστεί. 
  5. Σε όποιες σχολικές μονάδες ενδέχεται να παρουσιαστεί δυσλειτουργία λόγω της απεργίας μη μελών της ΠΟΕΔ (συνοδοί, σχολικοί συνεργάτες κλπ.), προτρέπονται οι διευθύνσεις των σχολείων, να επικοινωνήσουν με την Αρμόδια Αρχή για οδηγίες. Παράλληλα, η ΠΟΕΔ είναι σε επικοινωνία με τις άλλες Συντεχνίες, έτσι ώστε να περιοριστούν οποιαδήποτε προβλήματα πιθανόν να προκύψουν.
  6. Σε σχολεία όπου λόγω της απεργία των άλλων Οργανώσεων οι φροντίστριες θα απεργήσουν, η Διεύθυνση καλείται να ενημερώσει την οικεία σχολική εφορεία για να μεριμνήσει για το κλείσιμο των σχολείων.

 

ΑΠΟ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |