15

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Εξ αφορμής της έναρξης των απεργιακών σας κινητοποιήσεων, εκφράζουμε τη συμπαράστασή και υποστήριξή μας, στον δίκαιο αγώνα που διεξάγετε.  Η λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης είναι μονόδρομος, για το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα, στις περιπτώσεις που οι μονομερείς αποφάσεις  της εργοδοτικής πλευράς στοχεύουν στην υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου.

 

Η ΠΟΕΔ στέκεται δίπλα σας και ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις της με τις δικές σας, στον δίκαιο αγώνα προάσπισης του Δημοσίου Σχολείου. Η ενίσχυσης της Δημόσιας Παιδείας, η παιδαγωγική ελευθερία και αυτονομία, η υιοθέτηση εκπαιδευτικών πολιτικών ενάντια σε διακρίσεις, κατηγοριοποιήσεις και ομαδοποιήσεις σχολικών μονάδων και παιδιών, αποτελούν τις προμετωπίδες του αγώνα των εκπαιδευτικών, για στήριξη του Δημόσιου Σχολείου.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Έχοντας αντιμετωπίσει και εμείς παρόμοιου είδους επιθέσεις πριν από λίγα χρόνια, επιτυγχάνοντας την αποτροπή τους μέσα από τη συλλογικότητα, την ομαδικότητα και την ομογνωμία, εκφράζουμε τη βεβαιότητα για τη θετική έκβαση του αγώνα σας.

 

Χαμένοι αγώνες είναι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται.

 

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

 

Με τιμή,

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |