10

10 Απριλίου 2023

 

Κ. Γιώργο Παντελή

Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών

 

Θέμα: Εφαρμογή νομοθεσίας για νέο συνταξιοδοτικό

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σημειώνουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες, έχει ψηφιστεί η νομοθεσία για ένταξη όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων στο νέο συνταξιοδοτικό κυβερνητικό σχέδιο. Σε αυτό εντάχθηκαν και άτομα που έχουν μονιμοποιηθεί μετά την 1/11/2011 ή έχουν γίνει αορίστου χρόνου.

 

Δυστυχώς, φαίνεται να μην έχει εφαρμοστεί πλήρως η νομοθεσία που προνοεί συμψηφισμό τυχόν οφειλών για όσους έχουν μονιμοποιηθεί μετά την 1η Νοεμβρίου 2011. Επιπλέον εντοπίζουμε ότι συνεχίζεται να γίνεται αποκοπή με την ονομασία «προσωπική προκαταβολή», σε μέλη μας που έχουν γίνει αορίστου χρόνου εκπαιδευτικοί.

 

Παρακαλούμε θερμά όπως προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας, αφού αυτό επηρεάζει το σύνολο των κρατικών υπαλλήλων.

 

Παράλληλα, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε τι προνοείται και πώς θα εφαρμοστεί η νομοθεσία, στις περιπτώσεις των συναδέλφων που συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς (για παράδειγμα έχουν διοριστεί με σύμβαση από τον Σεπτέμβριο του 2021 και συμπληρώνουν 30 μήνες σύμβαση τον Μάρτιο του 2023), ενόψει και της νομοθεσίας για το συνταξιοδοτικό.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Με τιμή,

    Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

  Μύρια Βασιλείου                                                                      Χάρης Χαραλάμπους

 

Κοιν.: Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Actions: E-mail | Permalink |