11

Λευκωσία, 7 Ιουλίου 2023

 

Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου

Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

Θέμα: Άμεση αναγνώριση καθεστώτος αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 9.2.2022, έχει αποφασισθεί η εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και ασθενείας που προνοούνται για εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνται με σύμβαση αορίστου χρόνου, με τις άδειες των μόνιμων δημοσίων εκπαιδευτικών λειτουργών, η οποία λήφθηκε στη βάση των περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμών του 1993 έως 2016, με αναδρομική ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

 

Αίτημα της ΠΟΕΔ είναι όπως η αναγνώριση του καθεστώτος αορίστου χρόνου γίνεται άμεσα και μόλις ο/η συνάδελφος/ισσα συμπληρώσει τους 30 μήνες συνεχούς υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτό ο/η συνάδελφος/ισσα η εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και ασθενείας που προνοούνται για εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνται με σύμβαση αορίστου χρόνου με τις άδειες των μόνιμων δημοσίων εκπαιδευτικών λειτουργών, θα εφαρμόζεται άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών και όταν συμπληρώνουν τους 30 μήνες συνεχούς υπηρεσίας με σύμβαση.

 

Η μέχρι τώρα πρακτική από πλευράς ΕΕΥ, να αναγνωρίζει την υπηρεσία των συνεδέλφων/ισσών με 30 μήνες συνεχούς υπηρεσίας ΜΟΝΟ κάθε Σεπτέμβρη, τους στερεί το δικαίωμα σε άδειες ανάπαυσης και ασθενείας αντίστοιχες με μόνιμους εκπαιδευτικούς, μόλις γίνουν αορίστου χρόνου εκπαιδευτικοί. Ζητούμε όπως γίνεται ενημέρωση του/της επηρεαζόμενου/ης με επιστολή από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, μέσω της οποίας να ενημερώνεται πως από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο και μετά, λογίζεται ως εκπαιδευτικός αορίστου χρόνου, με τα ανάλογα δικαιώματα.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

Μετά τιμής,

  

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |