13

24ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «24α Ακριτίδεια 2023», στις πόλεις Βέροια και Νάουσα.

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 24ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο διεξάχθηκε από τις 4/7/2023 μέχρι και 8/7/2023, στις πόλεις Βέροια και Νάουσα. Για πρώτη φορά τα «Ακριτιδεια 2023» διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και της ΠΟΕΔ, με τη συμμετοχή 2 ποδοσφαιρικών ομάδων της ΠΟΕΔ, της ΠΟΕΔ Λεμεσού και της ΠΟΕΔ Μόρφου-Λάρνακας-Λευκωσίας- Αμμοχώστου, κάτω από το κεντρικό σύνθημα «Το ποδόσφαιρο είναι η αφορμή, το αντάμωμα ο σκοπός, η Βέροια και η Νάουσα ο Προορισμός»

 

Το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, θύμα οπαδικής βίας, τέκνο της εκπαιδευτικής κοινότητας και ως εκ τούτου, τα κύρια συνθήματα ήταν «Η βία δεν έχει θέση στον Αθλητισμό, στο Ποδόσφαιρο, στη Ζωή, στην Εκπαίδευση, στην Κοινωνίας μας» και «Ο Άλκης είμαι και Μπορώ Μέσα από Εσένα πια να Ζω, αρκεί και Εσύ να ξέρεις να Μιλάς, να σου Μιλάω»,

 

Η Κυπριακή αποστολή παραβρέθηκε και στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας» στη Βεργίνα, στο πλαίσιο διοργάνωσης Πανελλαδικών Εκδηλώσεων Μνήμης και Απόδοσης της οφειλόμενης Τιμής στους ηρωικώς πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, από τον Δήμο Βέροιας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυπρίων Ν. Ημαθίας «Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ», την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε), την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ) και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο με τους θησαυρούς της Μακεδονικής γης, επίσκεψη στον χώρο θυσίας της Ηρωικής πόλης Νάουσας και στο μαγευτικό πάρκο Αγ. Νικολάου, καθώς και δυο βραδιές παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. 

 

Για την ιστορία, το τουρνουά κατέκτησε η ομάδα της Άρτας, η οποία επικράτησε στα πέναλτι της ομάδας της Λάρισας.

 

Actions: E-mail | Permalink |