15

Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2023

 

 

Η ΠΟΕΔ καταδικάζει τις μαύρες επετείους του προδοτικού Πραξικοπήματος και της βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής

 

Η ΠΟΕΔ, με αφορμή τις μαύρες επετείους του προδοτικού Πραξικοπήματος και της βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής, καταδικάζει για ακόμα μια φορά το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, που άρχισε από τη Χούντα των Αθηνών και τους εδώ εγκάθετούς της και ολοκληρώθηκε με τη βάρβαρη Εισβολή του Τουρκικού Αττίλα. Ταυτόχρονα αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία του νησιού μας.

 

Με σθένος και αποφασιστικότητα ο διδασκαλικός κόσμος υπερασπίστηκε τις Κυπριακές Θερμοπύλες απέναντι στον Τούρκο Εισβολέα, το προδομένο καλοκαίρι του 1974. Άφθονο το διδασκαλικό αίμα πότισε την κυπριακή γη. Μνημονεύουμε τους Ήρωες Δασκάλους Πανίκο Πουργουρίδη, Νίκο Νικολάου, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Γεωργίου, Ανδρέα Κυπριανού και Παντελή Νικηφόρο, ενώ ταυτόχρονα τιμούμε τους αγνοούμενους Παντελή Κωνσταντίνου και Κακουλλή Μουστακά.   

 

Συναισθανόμενοι το χρέος μας ως εκπαιδευτικοί, καλούμε όλα τα μέλη μας σε συνέχιση του αγώνα για τη δικαίωση της θυσίας των ηρώων μας, διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη τους, όπως άσβεστη παραμένει και η μνήμη των κατεχόμενων εδαφών μας. Καλούμε, ακόμα, το σύνολο του Κυπριακού λαού να μην συμβιβαστεί με τα τετελεσμένα της Τουρκικής Εισβολής και να μην εγκαταλείψει τον αγώνα για διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας, για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |