11

Λευκωσία, 11 Ιουλίου 2023

 

Πρόεδρο και Μέλη

Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

Λευκωσία

 

Θέμα: Θέση ΠΟΕΔ για διορισμούς με συμβάσεις μέσω προκήρυξης  

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στις 21 Ιουνίου 2023 στο πλαίσιο της συνάντησής μας, σας καταθέτουμε και γραπτώς τις θέσεις μας:

  • - Αντιλαμβανόμαστε ότι κύριο μέλημα της Επιτροπής σας, όπως και της ΠΟΕΔ, είναι η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας. Γνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται καθεχρονικά από την Επιτροπή σας, ώστε αυτό να γίνεται πράξη, παρόλο που πολλές φορές η μη έγκαιρη υποβολή αναγκών από μέρους του ΥΠΑΝ προκαλεί αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.
  • - Εκφράζουμε έντονο προβληματισμό όσον αφορά τη σκέψη/πρόθεση της Επιτροπής σας, όπως προχωρήσει τον Σεπτέμβρη σε διορισμούς μέσω προκήρυξης, για αριθμό θέσεων που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα, λόγω δυσμένειας. Σε περίπτωση εφαρμογής μιας τέτοιας πρακτικής, ενδέχεται να δημιουργηθούν σοβαρά ζητήματα δίκαιης κατανομής των θέσεων, σε σχέση με τη σειρά των εκπαιδευτικών στους καταλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί από  συμβασιούχες που εγκυμονούν ή που έχουν ευθύνη φροντίδας τέκνου κάτω του ενός έτους ή συνάδελφοι/ισσες με σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • - Σε συνέχεια των πιο πάνω, σημειώνουμε και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί όταν, μετά την προκήρυξη αυτών των θέσεων, θα ακολουθήσει δημιουργία νέων θέσεων, λόγω εκπαιδευτικών αναγκών που θα προκύψουν και θα ανοίξουν θέσεις που δεν θα είναι δυσμενείς.

 

Ως εκ τούτου η ΠΟΕΔ δεν μπορεί να είναι σύμφωνη με το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας τέτοιας πρακτικής.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Μετά τιμής,

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |