13

Λευκωσία, 13 Ιουλίου 2023

 

 

Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου

Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

Θέμα: Εκτίμηση Κινδύνου Σχολικών Μονάδων – Παραχώρηση Διοικητικού Χρόνου

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια συναντήσεων που είχαμε με τον Διευθυντή και τους Λειτουργούς του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • -Η ΠΟΕΔ αναγνωρίζει τη σημαντικότητα των θεμάτων που αφορούν στην Ασφάλειας και Υγείας, παιδιών και εκπαιδευτικών στον χώρο του σχολείου. Για να μπορέσουν όμως να εφαρμοστούν οι αντίστοιχες Νομοθεσίες ή/και οδηγίες του ΥΠΑΝ από τα μέλη μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί πρόνοια, έτσι ώστε ο/η εκπαιδευτικός που θα αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα να έχει και τον ανάλογο διοικητικό χρόνο.
  • -Όπως ήδη γνωρίζετε, στη Δημοτική Εκπαίδευση ο διοικητικός χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Διευθυντική Ομάδα, είναι ανεπαρκής για τα υφιστάμενα καθήκοντα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές ρυθμίσεις που αυξάνουν τα καθήκοντα αυτά, χωρίς την ανάλογη στήριξη.
  • -Στο πλαίσιο του διαλόγου που αναμένουμε να ξεκινήσει, σε ό,τι αφορά στην αύξηση του Διοικητικού Χρόνου της Διευθυντικής Ομάδας, θα θέλαμε όπως συζητηθεί και το εν λόγω θέμα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

Μετά τιμής,

  

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |