25

 

Λευκωσία, 25 Σεπτεμβρίου 2023

κ. Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη

Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

Θέμα: Ενημέρωση των επηρεαζόμενων μελών της ΠΟΕΔ, για την εφαρμογή της νομοθεσίας για το συνταξιοδοτικό

 

Σε συνέχεια της επιστολής μας, ημερομηνίας 7 Αυγούστου 2023 και της συνάντησής μας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, θα θέλαμε ενημέρωση για τα ακόλουθα:

 

  • - Κατά πόσο έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, για τα αναδρομικά που οφείλουν οι επηρεαζόμενοι συνάδελφοι – μέλη μας, στη βάση και της νέας νομοθεσίας που αφορά στο Συνταξιοδοτικό.
  • - Κατά πόσο έχει ληφθεί πρόνοια, για τον συνυπολογισμό της υπηρεσίας τους που αφορά και την περίοδο που υπηρετούσαν ως έκτακτοι/ες (αντικαταστάτες/τριες ή/και συμβασιούχοι) στο Δημόσιο, κάτι που προνοείται και στη νομοθεσία.
  • - Κατά πόσο έχουν γίνει οι απαραίτητες ρυθμίσεις για όσους συναδέλφους/ισσες μονιμοποιήθηκαν έγιναν αορίστου χρόνου, μετά την 1/10/2011.

 

Όπως σας ενημερώσαμε και προφορικά, έχει εκδοθεί εγκύκλια οδηγία του Γενικού λογιστηρίου της Δημοκρατίας (Αρ. 1813), ημερομηνίας 17 Αυγούστου, με θέμα την «αναδρομική καταβολή ποσοστού χρηματοδότησης, από τον εργοδότη και τον εργοδοτούμενο για υπηρεσία μέχρι τις 31/12/2022 και μεταφορά ποσού από το Ταμείο Προνοίας στο Ειδικό Ταμείο Καταβολής Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων». Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, τα επηρεαζόμενα μέλη πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που καταγράφεται, το αργότερο μέχρι και τις 30/9/2023. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση που τελικά αφορά και τα μέλη μας, παρακαλούμε όπως τους αποστείλετε σχετικές οδηγίες.

Είναι πολύ σημαντικό όπως τα επηρεαζόμενα μέλη μας τύχουν άμεσα, επίσημης ενημέρωσης από το ΥΠΑΝ. Σημειώνουμε πως η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα έχει ως ημερομηνία έναρξης την 1η Ιανουαρίου 2024.

 

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Μετά τιμής,

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |