06

Λευκωσία, 6 Οκτωβρίου 2023

 

Ανάγκη διαλόγου ΠΟΕΔ – ΕΕΥ με στόχο την έγκαιρη και ομαλή στελέχωση των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων

 

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας που αφορούσαν την προκήρυξη για διορισμούς/συμβάσεις μερικής απασχόλησης στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και τη διαχείριση που ακολούθησε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ στο πλαίσιο της αξιολόγησης των πρώτων ημερών λειτουργίας του θεσμού:

  • -Εκφράζει τη δυσφορία του για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην προκήρυξη των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, γεγονός που συνέβαλε στην ελλιπή στελέχωση των ΠΟΣ μέχρι και σήμερα. Για την επίλυση του ζητήματος αυτού, θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο.
  • -Σημειώνει ότι οι όροι εργοδότησης που θα προσφερθούν στα συμβόλαια μερικής απασχόλησης και αφορούν τη μισθοδοσία και την αναγνώριση της υπηρεσίας, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και συνεννόησης με την ΠΟΕΔ.
  • - Καταθέτει την έντονη διαφωνία του σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της αποδέσμευσης όσων εκπαιδευτικών είχαν απορρίψει τη σύμβαση μερικής απασχόλησης στα ΠΟΣ. Η εν λόγω διαχείριση είχε ως αποτέλεσμα για τρεις μέρες οι συνάδελφοι να μην μπορούν να διεκδικήσουν αντικαταστάσεις στο πρωινό σχολείο.
  • - Τονίζει την ανάγκη όπως άμεσα διευθετηθεί η διαδικασία αντικατάστασης όσων συναδέλφων δικαιολογημένα θα απουσιάζουν από τα ΠΟΣ.

 

Σε συνέχεια των πιο πάνω, ζητούμε την έναρξη διαλόγου μεταξύ ΥΠΑΝ, ΕΕΥ και ΠΟΕΔ, έτσι ώστε να συμφωνηθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις που θα συμβάλουν στην ομαλότερη λειτουργία των ΠΟΣ.

ΑΠΟ ΔΣ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |