11

 

Λευκωσία, 9 Οκτωβρίου 2023

Δρ. Μάριο Στυλιανίδη

Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Λευκωσία

Θέμα: Μείωση διδακτικού χρόνου εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης στη βάση των συμφωνηθέντων ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, στη βάση και της συμφωνίας ΠΟΕΔ με ΥΠΑΝ, ο διδακτικός χρόνος των απλών εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, μειώνεται κατά δύο (2) διδακτικές περιόδους στα δεκαπέντε (15) και στα εικοσιένα (21) χρόνια υπηρεσίας. Επιπλέον, σημειώνεται στη συμφωνία ότι «Νοείται ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι ηλικίας πενήντα (50) ετών και άνω, οι  διδακτικές περίοδοι ανά εβδομάδα θα είναι εικοσιπέντε (25).

 

Επίσης, σημειώνεται ότι όσοι/ες δάσκαλοι/ες, νηπιαγωγοί και ειδικοί/ες εκπαιδευτικοί πληρούν τα πιο πάνω κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ο διδακτικός του χρόνος μειώνεται ανάλογα, από την τρέχουσα σχολική χρονιά.

 

Δυστυχώς μέλη μας μάς έχουν αναφέρει ότι ενώ θα έπρεπε να έχουν μείωση στον διδακτικό τους χρόνο, στη βάση της πιο πάνω συμφωνίας, εντούτοις αυτό δεν έγινε.

Σημειώνουμε ακόμη ότι, από πληροφόρηση που είχαμε από μέλη μας, υπάρχουν περιπτώσεις σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Επαγγελματικής Μάθησης και δεν τους παραχωρήθηκε ο αντίστοιχος χρόνος.

 

Ως εκ τούτου ζητούμε όπως σε εκείνες τις περιπτώσεις που εκ παραδρομής δεν δόθηκε η μείωση διδακτικού χρόνου στους συναδέλφους ή στο σχολείο, παρακαλούμε όπως ενημερωθεί γραπτώς ο/η εκπαιδευτικός που επηρεάζεται από την αρμόδια αρχή ότι ο χρόνος αυτός θα πιστωθεί για την επόμενη σχολική χρονιά.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Μετά τιμής,

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

 

Actions: E-mail | Permalink |