06

Λευκωσία, 06 Οκτωβρίου 2023

 

 

Παροχή αντιγράφων Ατομικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης (ΑΠΕ) στους γονείς/κηδεμόνες παιδιών με ειδικές ανάγκες

 

Αναφορικά με την παροχή αντιγράφων Ατομικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης (ΑΠΕ) στους γονείς/κηδεμόνες παιδιών με ειδικές ανάγκες και σε συνέχεια της εγκυκλίου της ΔΔΕ, με ημερομηνία 14 Μαρτίου 2023 (ypp15331) και της οδηγίας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Αρ. Φακ.: 07.16.006.001), μετά από συνεννόηση της ΠΟΕΔ με το ΥΠΑΝ, η Οργάνωση ενημερώνει τα μέλη της, τα ακόλουθα:

 

Σε περίπτωση που γονιός ζητήσει το ΑΠΕ, τότε το σχολείο ενημερώνει άμεσα τον Συνδετικό Λειτουργό και την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής . Επίσης αναφέρει στον γονιό ότι θα μεταφέρει το αίτημά του στην Επαρχιακή Επιτροπή  και θα ενημερωθεί πότε μπορεί να το πάρει. Σε συνεννόηση με το σχολείο ο/η Συνδετικός/ή Λειτουργός μαζί ή σε συνεννόηση με τον/την επιθεωρητή/τρια επισκέπτεται/επισκέπτονται  το σχολείο και μαζί με τον εκπαιδευτικό συνδιαμορφώνουν την τελική μορφή του ΑΠΕ που θα δοθεί στο γονιό που έχει αιτηθεί να το πάρει.  Σημειώνουμε ότι στο μέρος Ε οι στόχοι που καταγράφονται πρέπει να είναι επιγραμματικοί και  χωρίς να  περιγράφεται η διαδικασία και ο τρόπος επίτευξης τους. Ακολούθως ειδοποιείται ο γονιός πότε μπορεί να περάσει να το παραλάβει.

 

Σημειώνουμε, πως το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να αρχίσει ο διάλογος για την Ειδική Εκπαίδευση και ανάμεσα σε άλλα θα συζητηθεί και το ΑΠΕ στην ολότητά του. Οι διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς θα έχουν ως στόχο, μέχρι τον Μάιο του 2024 να ολοκληρωθούν και στη συνέχεια να προωθηθούν οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |