20

Λευκωσία, 20 Δεκεμβρίου 2023

 

Η ΠΟΕΔ και η ΕΛΚ ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας για την έκδοση Ανθολογίας αναφορικά με τα 50 χρόνια εισβολής (1974-2024)

 

 

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή και την κατοχή μεγάλου μέρους του νησιού μας από τα τουρκικά στρατεύματα και μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) ενώνουν δυνάμεις για την έκδοση σχετικής Ανθολογίας με ποιήματα ή πεζά κείμενα, η οποία και θα διανθιστεί με φωτογραφικό υλικό.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην Ανθολογία έχουν τα μέλη της ΠΟΕΔ που είναι ταυτόχρονα και μέλη της ΕΛΚ. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω έκδοση, θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Καλούνται τα μέλη της ΠΟΕΔ που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην ΕΛΚ και πληρούν τα κριτήρια εγγραφής (λογοτέχνης που εξέδωσε ένα τουλάχιστον έργο ποίησης ή πεζογραφίας ή θεάτρου, ή κριτικός ή δοκιμιογράφος που εξέδωσε ένα τουλάχιστο βιβλίο κριτικής ή δοκιμίων και που υιοθετεί τους σκοπούς της ΕΛΚ, σύμφωνα με το Καταστατικό της βλ. ιστοσελίδα ΕΛΚ), να επικοινωνήσουν το συντομότερο (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023) στον τηλεφωνικό αριθμό 99520610 (Ελευθέριος Πλουτάρχου, Πρόεδρος ΕΛΚ) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση enosi.logotexnon.kyprou@gmail.com για να ενημερωθούν για τη διαδικασία εγγραφής.

 

Πληροφορίες για την ΕΛΚ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της https://www.writersunioncy.org/el/

 

 

Από την ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |