12

12 Φεβρουαρίου 2024

 

Θέμα: Διαγωνισμός για φιλοτέχνηση του εξωφύλλου Ανθολογίας Ποίησης και Πεζογραφίας που ετοιμάζει η ΠΟΕΔ σε συνεργασία με την ΕΛΚ για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα του 1974.

 

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους του νησιού μας από τα τουρκικά στρατεύματα και μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) ενώνουν δυνάμεις για την έκδοση σχετικής Ανθολογίας με ποιήματα και πεζά κείμενα, η οποία και θα διανθιστεί με φωτογραφικό υλικό. Στην Ανθολογία συμμετέχουν μέλη της ΠΟΕΔ που είναι ταυτόχρονα και μέλη της ΕΛΚ. Τα έργα της Ανθολογίας σχετίζονται με το δράμα της Κύπρου: πραξικόπημα, προδοσία, τουρκική εισβολή, πρόσφυγες, αγνοούμενοι, νεκροί, εγκλωβισμένοι, πικρές μνήμες, κατεχόμενα χωριά και πόλεις, αντικατοχικός αγώνας, αγώνας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας κλπ.

 

Καλούμε συναδέλφους που ασχολούνται με τα εικαστικά να μας στείλουν φωτογραφία έργου τους, με οποιαδήποτε χαρακτηριστικά (υλικό, τεχνοτροπία, διαστάσεις κλπ.) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για φιλοτέχνηση του εξωφύλλου της εν λόγω ανθολογίας, λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενό της, όπως έχει περιγραφεί πιο πάνω. Επιτροπή αποτελούμενη από  εκπροσώπους της ΠΟΕΔ και της ΕΛΚ, βάσει κριτηρίων, θα επιλέξει τη φωτογραφία του εικαστικού έργου που θα αξιοποιηθεί για αυτό τον σκοπό, ενώ οι υπόλοιπες φωτογραφίες ενδέχεται να αξιοποιηθούν στο εσωτερικό του βιβλίου. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης και πολύ καλής ποιότητας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισυνάψουν ένα αρχείο φωτογραφίας με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: enosi.logotexnon.kyprou@gmail.com με κοινοποίηση και στο poed@cytanet.com.cy  . Στο κύριο σώμα του μηνύματος θα πρέπει να αναφέρεται ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι συμμετοχές θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου 2024.

Actions: E-mail | Permalink |