29

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ                    

ΕΝΣΤΑΣΗ                    

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ

 

Λευκωσία, 29 Φεβρουαρίου, 2024

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΠΟΕΔ 31/12/2023

 

Στα πλαίσια της διαδικασίας εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΠΟΕΔ για την τετραετία 2024 - 2028, έχει αναρτηθεί σήμερα Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024, στα Κεντρικά και τα Επαρχιακά Γραφεία της Οργάνωσης, σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού, ο πλήρης Κατάλογος Μελών κατά Επαρχιακό Γραφείο, όπως αυτός βρισκόταν σε ισχύ στις 31/12/2023.

 

Κατάσταση με τον Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάθε μέλους δημοσιεύεται, εξάλλου, και στην Ιστοσελίδα ΠΟΕΔ (www.poed.com.cy), για εύκολο έλεγχο της συμπερίληψης σ’ αυτόν.  Μέλη που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο μπορούν να υποβάλουν ένσταση στη Γραμματεία της Οργάνωσης, ως  την Τρίτη, 26 του Μάρτη, 2024, στις 12 το μεσημέρι, το αργότερο.

 

Ένσταση μπορεί να υποβληθεί και για αντικανονική συμπερίληψη ή μη συμπερίληψη άλλου μέλους στον Κατάλογο. Μέλη που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν, με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού, από ένα Επαρχιακό Γραφείο ή Εκλογικό Κέντρο σε άλλο μπορούν επίσης να υποβάλουν σχετική αίτηση μέσα στην ίδια πιο πάνω προθεσμία. Διευκρινίζεται ότι οποιοδήποτε μέλος μπορεί να μετεγγραφεί από ένα Επαρχιακό Γραφείο σε άλλο για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η καταγωγή, η έδρα, ο τόπος εργασίας και η συμπερίληψη στον ίδιο Εκλογικό Κατάλογο με τον/τη σύζυγο, συμπληρώνοντας το έντυπο «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ/ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2024» και παρουσιάζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  

 

Ενστάσεις / αιτήσεις για μετεγγραφή, που θα υποβληθούν μετά την πιο πάνω ημερομηνία, δεν θα ληφθούν υπόψη.

 

Οι αιτήσεις (ένσταση ή αίτηση μετεγγραφής) πρέπει να υποβάλλονται υπογραμμένες είτε μέσω του φαξ αρ. 22817599​, είτε σε φωτοαντίγραφο στο email poed@cytanet.com.cy, είτε προσκομίζοντας το πρωτότυπο στην Οργάνωση.

 

Όπως είναι γνωστό, οι Εκλογές για την ανάδειξη των αξιωματούχων της ΠΟΕΔ διενεργούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη και, ύστερα από τις τελευταίες τροποποιήσεις του Καταστατικού, κάθε τέταρτο αντί κάθε τρίτο χρόνο που ίσχυε προηγούμενα. Οι φετινές εκλογές θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 30 του Μάη, 2024. Λεπτομέρειες για τις ώρες και τους χώρους διεξαγωγής τους, όπως και άλλες πληροφορίες αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

 

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα ψήφου, όπως και υποβολής υποψηφιότητας, έχουν όλα τα τακτικά μέλη που εγγράφηκαν ως τις 31 του Δεκέμβρη του προηγούμενου χρόνου, 2023, τα οποία έχουν τακτοποιημένες όλες τις υποχρεώσεις τους προς την Οργάνωση, σύμφωνα με το Καταστατικό, και που το όνομά τους θα περιληφθεί στον Εκλογικό Κατάλογο που θα διαμορφωθεί ύστερα κι από την εξέταση τυχόν ενστάσεων ή αιτήσεων για μετεγγραφή από ένα Επαρχιακό Γραφείο σε άλλο.

 

Στον Κατάλογο των Μελών, που αναρτήθηκε σήμερα, έχουν περιληφθεί όλα τα μέλη που βρίσκονται στην Υπηρεσία και τα οποία καταβάλλουν κανονικά τη συνδρομή τους. Μέλη που εγγράφηκαν στην Οργάνωση από 1 Σεπτεμβρίου, 2023, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, 2023, περιλαμβάνονται, κατ’ αρχήν, στον Κατάλογο των Μελών, αλλά θα παραμείνουν στον τελικό Εκλογικό Κατάλογο και θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου μόνο αν, μέχρι την ανάρτησή του, θα τους έχει αποκοπεί οποιοδήποτε ποσό συνδρομής προς την Οργάνωση ή, αν δεν τους έχει αποκοπεί, αυτό δεν θα οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.

 

Γίνεται σαφές ότι κανένας συνάδελφος, του οποίου το όνομα δεν θα περιληφθεί στον τελικό Εκλογικό Κατάλογο που θα προκύψει ύστερα από την εξέταση των ενστάσεων για τον Κατάλογο των Μελών, δεν θα δικαιούται να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα, παρά μόνο ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των Εκλογών, με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού (αν από λάθος παραλείφθηκε από τον αναθεωρημένο Εκλογικό Κατάλογο παρ’ όλο που περιλαμβανόταν στον Κατάλογο Τακτικών Μελών ή, σε περίπτωση που δεν περιλαμβανόταν, παρ’ όλο που υπέβαλε ένσταση που έγινε αποδεκτή).

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΟΕΔ

 

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ                    

ΕΝΣΤΑΣΗ                    

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ

Actions: E-mail | Permalink |