05

ΠΟΕΔ: Καμία αδικία εις βάρος συναδέλφων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από πλευράς ΠΟΕΔ

 

Η ΠΟΕΔ σημειώνει δημόσια την κατάφωρη αδικία που βιώνουν συνάδελφοι, ως αποτέλεσμα λανθασμένων ή/και ελλιπών χειρισμών/παραλήψεων, σε ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία προαγωγής ή/και αξιολόγησής τους από την Αρμόδια Αρχή.

 

Το τελευταίο διάστημα συνάδελφοι είδαν τις προαγωγές τους να ακυρώνονται χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, λόγω λάθους που έγινε από την Αρμόδια Αρχή και δικαστικής απόφασης που βασίστηκε στο λάθος αυτό. Το γεγονός αυτό, έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα σε συναδέλφους και δικαιολογημένη αναστάτωση. Δυστυχώς, διαχρονικά για τα λάθη αυτά, δεν υπάρχει μέχρι τώρα πραγματική απόδοση ευθυνών, με αποτέλεσμα να αδικούνται και να αναστατώνονται συνάδελφοι χωρίς να ευθύνονται.  

 

Παράλληλα παρατηρούνται λάθη και παραλείψεις που αφορούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τα οποία επίσης έχουν επιπτώσεις στους συναδέλφους.

 

Καλούμε το ΥΠΑΝ και την ΕΕΥ να εξετάσουν τα ζητήματα αυτά και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης των αδικιών. Επιπλέον καλούμε την Αρμόδια Αρχή να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες διαλόγου, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και των κανονισμών.

 

Από την ΠΟΕΔ

 

Actions: E-mail | Permalink |