08

            Λευκωσία, 8 Απριλίου 2024

 

Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου

Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

 

Θέμα: Σύναψη Συμφωνίας μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ αναφορικά με το τριετές πλάνο παραχώρησης Μόνιμων Οργανικών Θέσεων

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια τόσο σχετικής επιστολής σας όσο και δημόσιων δηλώσεών σας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Η αύξηση των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων και η μείωση του ποσοστού των έκτακτων εκπαιδευτικών σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση στο 7%, είναι ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχει κοινή αντίληψη μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ. Για τον λόγο αυτό ήδη για την επόμενη σχολική χρονιά, θα δοθεί αριθμός Μόνιμων Οργανικών Θέσεων σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.

 

  1. Με δεδομένο ότι η πιο πάνω ρύθμιση βρίσκει σύμφωνο και το ΥΠΑΝ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε όπως σας ζητηθεί η σύναψη σχετικής συμφωνίας μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ αναφορικά με το τριετές πλάνο αύξησης των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων με στόχο το 7%, σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες. Ζητείται επίσης ο καθορισμός μηχανισμού εκ μέρους της Αρμόδιας Αρχής, ώστε η διατήρηση αυτού του ποσοστού των εκτάκτων να παραμένει σταθερό καθεχρονικά.

Είμαστε βέβαιοι για τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Μετά τιμής,

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |