09

Λευκωσία, 9 Σεπτεμβρίου 2024

 

Πρόεδρο και Μέλη Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας,

 

Θέμα: Ανομοιομορφία στην εφαρμογή των Κανονισμών Μεταθέσεων και καταστρατήγηση της σειράς του καταλόγου διοριστέων

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σάς ενημερώνουμε ότι, κατά τη φετινή στελέχωση των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που αφορούν τη μη εφαρμογή των κανονισμών μεταθέσεων ή/και την καταστρατήγηση της σειράς/θέσης στους καταλόγους διοριστέων/διορισίμων για τους έκτακτους εκπαιδευτικούς.

 

Ως γενικό σχόλιο σημειώνουμε ότι παρατηρείται ανομοιομορφία στη διαχείριση της στελέχωσης μεταξύ Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, όσον αφορά στην εφαρμογή των κανονισμών μεταθέσεων έχουμε παρατηρήσει ότι άτομα με αρκετές μονάδες μετάθεσης δεν έχουν τοποθετηθεί στην έδρα τους, όπως ζητούσαν και στη θέση τους τοποθετήθηκαν είτε μόνιμοι συνάδελφοι με λιγότερες μονάδες από αυτούς είτε έκτακτοι συνάδελφοι είτε παραμένουν συνάδελφοι των οποίων η έδρα είναι άλλη και ανήκουν στην κατηγορία των μεταθέσιμων.

 

Όσον αφορά στις τοποθετήσεις/διορισμούς με σύμβαση εκτάκτων εκπαιδευτικών έχουμε παρατηρήσει ότι έχει αγνοηθεί η σειρά προτεραιότητας στους καταλόγους, κυρίως σε Ειδική και Προδημοτική Εκπαίδευση. Επιπλέον, εντοπίζονται περιπτώσεις στις οποίες οι ειδικοί λόγοι δεν έχουν προσμετρήσει για όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν αποφάσεις ιατροσυμβουλίου. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η δημιουργία αισθήματος αδικίας μεταξύ των μελών μας, οι οποίες δημιουργούν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των συναδέλφων/ισσών, των οποίων τα αιτήματα/ενστάσεις δεν έχουν ικανοποιηθεί.

 

Σε συνέχεια των όσων αναφέρονται πιο πάνω παραθέτουμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα και ζητούμε τις ανάλογες διορθωτικές ενέργειες, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιόμορφή πολιτική στις μεταθέσεις και στους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες, με διαφανή κριτήρια.

 

* Στην επιστολή συμπεριλήφθηκαν ενδεικτικά παραδείγματα.

 

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Μετά τιμής,

 

Η Πρόεδρος,                                                      Ο Γ. Γραμματέας,

 

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                 Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |