21

Λευκωσία, 16 Οκτωβρίου 2024

 

Δρ Μάριο Στυλιανίδη

Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Λευκωσία

 

Θέμα: Πρακτική άσκηση φοιτητών/ριών Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ειδικής Εκπαίδευσης

 

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της αρχικής εγκυκλίου 2024 - 2025, ως Οργάνωση έχουμε εντοπίσει πως παρατηρείται άνιση μεταχείριση και ανομοιομορφία σε σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος που αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών/τριών στην Ειδική Εκπαίδευση, σε σχέση με τις άλλες βαθμίδες.

 

Συγκεκριμένα, σε μεγάλο αριθμό μεντόρων δεν παραχωρείται η μείωση διδακτικού χρόνου που προβλέπεται για την εκτέλεση των καθηκόντων που απαιτούνται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αντί αυτού, σε κάποιες περιπτώσεις, ο χρόνος που παρέχεται για το εν λόγω πρόγραμμα, δίνεται στα μέσα της χρονιάς και με οδηγία την ομαδοποίηση μαθητών. Αυτή η πρακτική, εκεί και όπου εφαρμόζεται, στερεί πολύτιμο διδακτικό χρόνο από τα παιδιά.

 

Σε συνέχεια των πιο πάνω, ζητούμε όπως από την επόμενη σχολική χρονιά, δοθεί η σχετική μείωση στους μέντορες από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τέλος, σε όσους μέντορες δεν δόθηκε φέτος η σχετική μείωση από την αρχή της σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να δοθεί πίστωση για την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Με τιμή,

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

 

Actions: E-mail | Permalink |