22

«Λογοτεχνικές διαδρομές ξυπνούν μνήμες»

Ημερομηνία: Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Έναρξη: 10:00 π.μ.

Αφετηρία: Οδόφραγμα Λήδρα Πάλας

 

Ξεκινώντας από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, σημείο διαχωρισμού αλλά και συμβολική πύλη επανένωσης, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ Cyprus), 50 χρόνια από την ίδρυσή του, 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή που έχει χωρίσει την πατρίδα μας στα δύο, οργανώνει λογοτεχνική διαδρομή αφύπνισης της μνήμης σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και την ΠΟΕΔ.

 

Κατά μήκος της πράσινης γραμμής, με σταθμούς σε καίρια σημεία της γραμμής διαχωρισμού που μας πληγώνει, ατενίζοντας τη μοιρασμένη μας πατρίδα, μέσα από στίχους και αφηγήσεις Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκύπριων και Ελλαδιτών ποιητών και λογοτεχνών θα στείλουμε όλοι μαζί μήνυμα απελευθέρωσης, επανένωσης και παγκόσμιας ειρήνης. Γιατί η δύναμη της λογοτεχνίας ενώνει και αλλάζει τον άνθρωπο και τον κόσμο.

 

Η λογοτεχνική διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει live streaming, θα καταλήξει στην ακριτική κοινότητα Μάμμαρι. Η κοινότητα θα υποδεχτεί τους λογοτέχνες και το κοινό με σεμνή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί λογοτεχνικός τόμος με ανθολογημένα ποιήματα και διηγήματα ο οποίος έχει εκδοθεί από την ΠΟΕΔ και την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή του 1974.

 

Actions: E-mail | Permalink |