25
Μια εξαιρετική ταινία με την Catherine Deneuve στο θέατρο Ριάλτο την Παρασκευή 2 Μαΐου για την ενίσχυση της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια εξαιρετική ταινία με την Catherine Deneuve στο θέατρο Ριάλτο την Παρασκευή 2 Μαΐου για την ενίσχυση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού
On My Way

116' / 2013 Γαλλία Υπόθεση:
Όταν την παρατάει ο εραστής της, η Bettie, εξήντα και κάτι, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα οικονομικά προβλήματα του εστιατορίου της οικογένειάς της. Μη ξέροντας πώς να διαχειριστεί όσα συμβαίνουν στη ζωή της, πάει μια κοντινή βόλτα με το αυτοκίνητο για να ξεσκάσει. Όμως η διαδρομή της προκύπτει πολύ διαφορετική απ' ότι υπολόγιζε.

Σκηνοθεσία: Emmanuelle Bercot.
Σενάριο: Emmanuelle Bercot, Jerome Tonnerre

Ηθοποιοί: Catherine Deneuve, Nemo Schiffman, Gerard Garouste, Camille, Claude Gensac, Paul Hamy, Mylene Demongeot, Hafsia Herzi.

Η Emmanuelle Bercot γεννήθηκε στο Παρίσι το 1967. Σπούδασε κι εργάστηκε ως χορεύτρια, ενώ αργότερα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής κι εργάστηκε στο θέατρο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως Claude Miller, Claude Lelouch και Bertrand Tavernier, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή σεναρίου. Το 2001 η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, Clement, κέρδισε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών. Η τελευταία της ταινία, On my way, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η ταινία απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τις εφημερίδες: Observer

http://observer.com/2014/03/a-vibrant-catherine-deneuve-stars-in-long-and-winding-road-trip-flick/

Και New York Times

http://www.nvtimes.com/2014/03/14/movies/catherine-deneuve-in-on-mv-wav-a-french-road-movie.html? r=0

Η ταινία έχει κερδίσει και προταθεί για πολλά βραβεία, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο διαγωνιστικό τμήμα του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου.

http://www.imdb.com/title/tt2289538/awards

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους Θέατρο Ριάλτο,
Παρασκευή 2 Μαΐου, 20.30
Πληροφορίες / κρατήσεις: 77 77 77 45 και τηλ. Ομοσπονδίας 25342241 Είσοδος: € 8
E-ticket:
www.rialto.com.cy
Actions: E-mail | Permalink |