17

Συμμετοχή και των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης στην απεργία της 19.9.2014 για το συνταξιοδοτικό και τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στον Κρατικό Τομέα

 

Την εφαρμογή προειδοποιητικής μονοήμερης απεργίας, από κοινού με το λοιπό συνδικαλιστικό Κίνημα των εργαζομένων στον Κρατικό Τομέα, την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2014, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ που συνήλθε, χτες, σε έκτακτη συνεδρία, αντιδρώντας έντονα στις μεθοδεύσεις του Υπουργού Οικονομικών για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των υπαλλήλων.
Οι αντιδράσεις της Οργάνωσης εντείνονται ιδιαίτερα, από  τη στιγμή που η Επίσημη Πλευρά εξακολουθεί να παραγνωρίζει τις υφιστάμενες διαδικασίες διαλόγου στο Δημόσιο Τομέα (ΜΕΠ, ΜΕΠΕΥ, ΜΕΠΑ) και στη βάση των εχεγγύων που αυτές, κατά τα διεθνή πρότυπα, αναγνωρίζουν. Ο τρόπος που ακολουθείται κατ’ εξακολούθηση από την Επίσημη Πλευρά να εξαγγέλλει προθέσεις της για επεμβάσεις στα κεκτημένα των εργαζομένων και να προχωρεί, από μόνη, στην εξέταση θεμάτων και στη λήψη μονομερών αποφάσεων που επηρεάζουν τους όρους και τις συνθήκες των εργαζομένων, θα βρίσκει, στο εξής, αντιμέτωπο ολόκληρο το συνδικαλιστικό Κίνημα.  
Το Δ.Σ. κατέστησε σαφές ότι καμιά άλλη επέμβαση στους μισθούς και στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εργαζομένων στον Κρατικό Τομέα δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι στο επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων των Κρατικών Υπαλλήλων υπάρχει, αντίθετα, θέμα για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των νεοεισερχομένων υπαλλήλων καθώς και θέμα διάκρισης σ’ ό,τι αφορά τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται, μέσα από την υφιστάμενη ρύθμιση, για τους υπαλλήλους που συμπληρώνουν το 45ο έτος της ηλικίας μετά την 1/1/2013, τα οποία και πρέπει να επιλυθούν. Κάλεσε, σχετικά, τον Υπουργό Οικονομικών να ασχοληθεί με τη διόρθωση των πραγματικών και πασιφανών αυτών στρεβλώσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα και να πάψει να αναζητεί τρόπους περαιτέρω μείωσης των κεκτημένων των υπαλλήλων.
Το Συμβούλιο δεν παρέλειψε να τονίσει τόσο τη συνεισφορά των κρατικών υπαλλήλων στην ανόρθωση της Οικονομίας του τόπου, μέσα από τις αποκοπές και συνεισφορές που αγόγγυστα αυτοί δέχτηκαν στους μισθούς τους, όσο και τον αρνητικό επηρεασμό των όρων εργασίας τους, λόγω των περικοπών στο χώρο εργασίας τους, ιδιαίτερα σ’ αυτόν της Εκπαίδευσης, που είχε και έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετο φόρτο και άγχος για τους εργαζομένους και αρνητικό αντίκτυπο στο έργο που επιτελείται μέσα στα σχολεία.
Το Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για την αναστάτωση που πιθανό να προκαλείται στους γονείς από την εφαρμογή του απεργιακού μέτρου, προσβλέποντας στη συμπαράσταση και τη θετική στάση τους για την επίλυση των προβλημάτων που οδήγησαν στην επιβολή του.
Η Οργάνωση παρακολουθεί και αξιολογεί τα νέα δεδομένα που πιθανόν να προκύψουν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα καλώντας τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και μαζικά να συμμετάσχουν στην απεργία. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ
Actions: E-mail | Permalink |