02
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ για Σχολικά Ταμιευτήρια
Ο θεσμός του Σχολικού Ταμιευτηρίου, ως συμφωνία που συνομολογήθηκε πριν από 40 και πλέον χρόνια ανάμεσα στην ΠΟΕΔ και το Συνεργατικό Κίνημα, και αργότερα με τους Οργανωμένους Γονείς, είχε κι έχει πολλαπλά οφέλη τόσο στην αγωγή του μαθητή, όσο και στην τοπική κοινωνία και στο σχολείο.
Η νέα δομή του Συνεργατισμού, το ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον με τις πολλαπλές επιπτώσεις του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της οικογένειας και του εκπαιδευτικού δημιουργούν νέα ζητήματα στην όλη λειτουργία του θεσμού.
Ως εκ τούτου, πληροφορούνται οι Διευθύνσεις και το Προσωπικό των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ότι, λόγω ακριβώς διάφορων προβλημάτων που πρόεκυψαν, σχετικά, το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ αποφάσισε την αναστολή της είσπραξης του Σχολικού Ταμιευτηρίου, μέχρι νεότερης ειδοποίησης της Οργάνωσης.
Ήδη, η ΠΟΕΔ, με επιστολή της προς τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, ζήτησε όπως διευθετηθεί κοινή συνάντηση των ενδιαφερόμενων Μερών, Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, ΠΟΕΔ και Συνομοσπονδίας Γονέων, με στόχο την κατάληξη σε κοινά αποδεκτή ρύθμιση, τέτοια που να επιτρέψει την επανέναρξη της λειτουργίας του θεσμού, το συντομότερο δυνατό.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.
Actions: E-mail | Permalink |