07
ΠΟΕΔ: Παραπλανητική και διχαστική η εντεινόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης
Η ΠΟΕΔ εκφράζει και δημόσια την απαρέσκεια και την απογοήτευσή της για τον τρόπο που μερίδα των ΜΜΕ μεταχειρίστηκε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τη μισθοδοσία και τις άδειες των εκπαιδευτικών. Τα δημοσιεύματα του περασμένου σαββατοκύριακου δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν σκόπιμα, παραπλανητικά και υποβολιμαία, μια και αυτά φιλοξενούνται κάτω από τίτλους που δεν συνάδουν με το υπόλοιπο κείμενο ενώ παρουσιάζουν αποσπασματικά στοιχεία από έρευνες, στοχεύοντας να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το στάτους των εκπαιδευτικών στην Κύπρο.
Η σχετική διορθωτική ανακοίνωση του ΚΥΠΕ κατέδειξε, ακριβώς, αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και τη σπορά διχόνοιας ανάμεσα στον εργασιακό πληθυσμό. Η ολοένα και εντεινόμενη προσπάθεια κάποιων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες ανεργίας που αυτή είχε ως αποτέλεσμα σε μερίδα του πληθυσμού, στοχεύει να διασπάσει, πρώτα, την ευρύτερη κοινωνία και, ύστερα, το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να παρουσιάζονται ως θύτες και ένοχοι για την οικονομική κρίση. Το πλέον λυπηρό είναι η ηθελημένη ή αθέλητη ταύτιση ορισμένων δημοσιογράφων και ΜΜΕ με το μεγάλο Κεφάλαιο, αδιαφορώντας για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων όλων των ομάδων του πληθυσμού.
Ανάμεσα σ’ άλλα, στα δημοσιεύματα εσκεμμένα παραλείπεται να γίνει αναφορά στα επιδόματα που δίνονται σε εκπαιδευτικούς άλλων χωρών και τα οποία δεν υπολογίζονται στο σύνολο του μισθού τους. Παραλείπεται, ακόμη, να λεχθεί πως στα δεδομένα της Κύπρου δεν υπολογίστηκαν όλες οι περικοπές που επιβλήθηκαν, πως τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο υπάρχει δραματική μείωση του ΑΕΠ, γεγονότα που υποδεικνύουν την αυξανόμενη φτωχοποίηση στην κυπριακή κοινωνία, και πως στην έρευνα παρουσιάζεται, όχι ο μέσος ετήσιος μισθός, αλλά ο μέγιστος μισθός στο ανώτατο επίπεδο της ιεραρχίας, που δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά δεδομένα.  
Ταυτόχρονα, στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στις άδειες των εκπαιδευτικών με απόλυτα παραπλανητικό τίτλο που παραπέμπει σε υπερβάσεις από πλευράς των εργαζομένων, τη στιγμή που και στο ίδιο το άρθρο δικαιολογείται ο αυξημένος, όπου παρατηρείται, αριθμός αδειών.
Καταληκτικά, θέτουμε το ερώτημα προς την Κοινωνία : Ποιους εξυπηρετεί η αποψίλωση του εκπαιδευτικού; Έγινε αντιληπτό πως η κρίση βαθαίνει κάθε φορά που γίνεται μια νέα επίθεση κατά του εργαζομένου στο Δημόσιο ενώ ένα νέο κτύπημα υλοποιείται κατά των ήδη άθλιων εργασιακών συνθηκών του ιδιωτικού υπαλλήλου;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ
Actions: E-mail | Permalink |