04
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΠΙ για Παραλαβή και επιστροφή υλικού για τη διεξαγωγή του Προγράμματος Λειτουργικού Αλφαβητισμού
Αξιότιμη κυρία,
Αναφερόμενοι στο πιο πάνω θέμα, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι θέση της Οργάνωσής μας είναι πως η μεταφορά υλικού για Προγράμματα που οργανώνονται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, ή από οποιουσδήποτε άλλους φορείς, τα οποία σχετίζονται με τα σχολεία και το προσωπικό τους, δεν μπορεί να βαρύνει τους εκπαιδευτικούς, αλλά τους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με τη διεξαγωγή του κάθε Προγράμματος.
Ως ΠΟΕΔ, επισημάναμε τη διαφωνία μας με το περιεχόμενο της εγκυκλίου του Π.Ι. με Αρ. Φακ. ΚΕΕΑ 7.4.01.9 VI και ημερομηνία 3/10/2014 και απευθυνόμενοι στις διευθύνσεις των σχολείων ξεκαθαρίσαμε ότι η παραλαβή και επιστροφή του υλικού για το εν λόγω Πρόγραμμα δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη του σχολείου. Παρακαλούμε να αποφεύγονται στο εξής να δίνονται οδηγίες ανάλογες με αυτές που έγιναν στα πλαίσια της πιο πάνω εγκυκλίου και να γίνουν, το συντομότερο δυνατό, διευθετήσεις για τη μεταφορά του υλικού προς και από τα σχολεία, με ευθύνη του ΚΕΕΑ και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ώστε να διεξαχθεί απρόσκοπτα το Πρόγραμμα. Εισηγούμαστε, μάλιστα, αν χρειαστεί, να μετατεθούν και τα χρονοδιαγράμματα της διεξαγωγής της έρευνας για όσο καιρό χρειαστεί να μεταφερθεί το υλικό στα σχολεία.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε ο,τιδήποτε σχετικά με το θέμα που εγείρουμε και τονίζουμε ότι ως ΠΟΕΔ ταχθήκαμε και τασσόμαστε υπέρ του συγκεκριμένου Προγράμματος για λόγους που είναι πολύ γνωστοί σε σας και τους έχουμε αναφέρει σε συναντήσεις που είχαμε. Προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία για το καλό της Εκπαίδευσης και των παιδιών μας.
Σας ευχαριστούμε.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος,                                                            Ο Γ. Γραμματέας,
Φίλιος Φυλακτού                                      Απόστολος Αποστολίδης
Κοιν. : Διευθυντές και Προσωπικό Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Actions: E-mail | Permalink |