19
Λευκωσία, 19 Δεκεμβρίου, 2014
Διευθυντές Σχολείων Δημοτικής
Προδημοτικής  και Ειδικής Εκπαίδευσης
Υπόψη Αντικαταστατών Συναδέλφων

Θέμα : Συμπλήρωση Εντύπου ΥΠΠ16 «Βεβαίωση Υπηρεσίας για Αντικατάσταση»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αναφερόμενοι στο πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι η Οργάνωση έχει καταλήξει ανεπιφύλακτα στη θέση ότι η συμπλήρωση του πιο πάνω Εντύπου για τη βεβαίωση της υπηρεσίας των Αντικαταστατών συναδέλφων κατά το μήνα Δεκέμβρη θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στη λήξη της αντικατάστασης.
Όλα τα Συμβόλαια Αντικαταστατών λήγουν, το αργότερο, στις 22 Δεκεμβρίου, πριν από τις Διακοπές των Χριστουγέννων. Για το λόγο αυτό, στη Βεβαίωση που καλείστε να υποβάλετε στο Τμήμα Προσωπικού του ΥΠΠ (Έντυπο ΥΠΠ16), αντίγραφο της οποίας και χρησιμοποιούν οι Αντικαταστάτες για να αιτηθούν ανεργιακό επίδομα από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, η συγκεκριμένη αντικατάσταση στο σχολείο σας θα πρέπει να εμφαίνεται ότι λήγει. 
Το κατά πόσο η απουσία του συναδέλφου, για την οποία ζητήθηκε η συγκεκριμένη αντικατάσταση, θα συνεχιστεί, είναι ξεχωριστό θέμα, για το οποίο η Αρμόδια Αρχή του ΥΠΠ και η ΕΕΥ, ενημερώνονται ξεχωριστά, μέσω των οικείων Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας και θα διορίσουν αντικαταστάτη με νέο συμβόλαιο.
Καλείστε να χορηγήσετε αντίγραφο της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ σε κάθε Αντικαταστάτη συνάδελφο που υπηρετεί στο σχολείο σας, για σκοπούς διεκδίκησης από μέρους του ανεργιακού επιδόματος που δικαιούται για την περίοδο των Διακοπών των Χριστουγέννων.

Η ίδια τακτική να εφαρμοστεί, κατ’ αναλογίαν, και για τις Διακοπές του Πάσχα.


Συναδελφικά,


Ο Πρόεδρος,                                               Ο Γ. Γραμματέας,

Φίλιος Φυλακτού                                     Απόστολος Αποστολίδης



Actions: E-mail | Permalink |