22
Προς τη σωστή κατεύθυνση η αποπαγοποίηση των προαγωγών. Aναμένουμε σύντομα τις θέσεις των Βοηθών Διευθυντών και τις μονιμοποιήσεις.
 
Η ΠΟΕΔ καταγράφει ως θετική εξέλιξη και ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αποπαγοποίηση 88 θέσεων προαγωγής ή πρώτου διορισμού σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Η σωστή και έγκαιρη διοικητική στελέχωση των σχολείων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της ΠΟΕΔ και απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων προς όφελος του εκπαιδευτικού συστήματος και κατ’ επέκταση των παιδιών.

Συναφώς, αναγνωρίζουμε και επικροτούμε τις προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας και την αναγνώριση της αναγκαιότητας για διοικητική επάρκεια τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και στις δομές του Υπουργείου Παιδείας και των Επαρχιακών Γραφείων. Οι θέσεις Πρώτων Λειτουργών Εκπαίδευσης, Επιθεωρητών και Διευθυντών Σχολείων που επιβάλλεται, αυτή τη φορά, να προκηρυχθούν έγκαιρα, θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν και ταυτόχρονα διασφαλίζουν την αποφυγή της καθυστέρησης και της ταλαιπωρίας που υπήρξε στην Εκπαίδευση κατά την περσινή σχολική χρονιά με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που καταγράφηκαν.

Η προσπάθεια για σωστή και επαρκή διοικητική στελέχωση των σχολείων θα ολοκληρωθεί, κι επιβάλλεται να γίνει, με την αποπαγοποίηση και προκήρυξη των θέσεων των Βοηθών Διευθυντών που είναι κενές, καθώς και με την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων εισδοχής. Ως εκ τούτου, καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να προβεί έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε στη νέα σχολική χρονιά να υπάρξουν ολοκληρωμένες και συμπληρωμένες τόσο οι διευθυντικές ομάδες όσο και οι άλλες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, συμβάλλοντας έτσι, μεταξύ άλλων, στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.

Ιδιαίτερα για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων εισδοχής, επιβάλλεται, στη βάση της χρηστής διοίκησης, το ΥΠΠ να κινήσει τις διαδικασίες άμεσα κι οπωσδήποτε πριν από το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, κου καταρτίζεται ο νέος Κατάλογος Διοριστέων.

Στο μεταξύ, προσβλέπουμε ότι η ανορθόδοξη διαδικασία που ακολουθήθηκε την τελευταία φορά, για πλήρωση των θέσεων προαγωγής χωρίς οικονομικό όφελος για κείνους που θα τις καταλάβουν, θα διαφοροποιηθεί έτσι που αυτή να μην αποτελεί τροχοπέδη για την επίδειξη σχετικού ενδιαφέροντος.
 
                                                                                                    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.
 

 

Actions: E-mail | Permalink |