23

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΕΔ 23 ΦΕΒΡΟΥAΡΙΟΥ 2015

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2015
•    Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών όπου στα πλαίσια της 6ης Αξιολόγησης της Τρόικας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Μελέτης που ετοιμάστηκε («Μελέτη για τα οριζόντια θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού») από τους εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Ηνωμένου Βασιλείου (National School of Government International) για τα οριζόντια θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που προκύπτουν από το μέτρο 3.9 του Μνημονίου Συναντίληψης (θέματα Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας). Οι μελέτες βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο της Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας http:www.reform.gov.cy/crcs.crcs.nsf/index.

•    Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε με αφορμή τη Γιορτή των Γραμμάτων η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας στην Πύλη Αμμοχώστου.

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2015
Το ΔΣ της ΠΟΕΔ σε έκτακτη συνεδρία του επανεξέτασε το θέμα της ρύθμισης των Αντικαταστάσεων που μονομερώς εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και τέθηκαν ενώπιον του διάφορα προβλήματα που αναδύονται εξαιτίας του «νέου» αυτού τρόπου διορισμού των αντικαταστατών. Το ΔΣ επανέλαβε την απόφασή του για υιοθέτηση αντίδρασης ως προς αυτό το ζήτημα και επαναβεβαίωσε την εφαρμογή του μέτρου της  40-λεπτης αποχής από τα μαθήματα με την παραμονή των παιδιών στην αυλή του σχολείου, σε χρόνο που θα καθοριστεί από τη Γραμματεία.

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2015
Η εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» σε ρεπορτάζ με τίτλο «Μαθητές και δάσκαλοι χωρίς στήριξη» παρουσιάζει στη σελίδα 17 το θλιβερό και επικίνδυνο ζήτημα της αυξημένης παραβατικότητας που ταλανίζει και ταλαιπωρεί σε όλες της τις μορφές, σχεδόν όλα τα σχολεία. Το όλο ζήτημα απασχόλησε την ειδησεογραφία της ημέρας και η ΠΟΕΔ φιλοξενήθηκε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ και του ΜΕΓΑ όπου εξέφρασε τις απόψεις και τις θέσεις της.

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2015
Η Γραμματεία της ΠΟΕΔ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στην παρουσία και του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης. Στη συνάντηση συζητήθηκε σε βάθος η Στελέχωση των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά 2015 -2016, το θέμα της Παραβατικότητας και τρόποι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, το θέμα των Αντικαταστατών, το θέμα των μονιμοποιήσεων, των προαγωγών και γενικά της πλήρωσης των κενών θέσεων. Η αποτίμηση της συνάντησης και η αξιολόγησή της θα γίνει στο ΔΣ της Οργάνωσης την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2015
Η Πλατφόρμα Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων «Η Κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», στην οποία μετέχει και η ΠΟΕΔ, σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη εξήγγειλε μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015, στις 4:30μμ. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Οι Οργανώσεις καλούν τα μέλη τους να μετέχουν μαζικά στη δράση διαμαρτυρίας. Σχετικό ενημερωτικό υλικό έχει αποσταλεί στα σχολεία.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2015
Συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΟΕΔ το οποίο ενημερώθηκε και αξιολόγησε τη συνάντηση που είχε η Γραμματεία της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας και τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης. Μετά τη συζήτηση που ακολούθησε καθορίστηκαν οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Οργάνωση στην προσπάθειά της να επιλυθούν τα διάφορα ζητήματα που εγείρονται με έμφαση στην αντιμετώπιση της αυξημένης Παραβατικότητας στα σχολεία, στα προβλήματα που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες με το διορισμό των Αντικαταστατών μετά την ρύθμιση που επιβλήθηκε από το Υπουργείο και την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων. Το ΔΣ συμπλήρωσε και επικύρωσε τις δράσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες. Τα αποτελέσματα θα τύχουν αξιολόγησης στο αμεσως επόμενο ΔΣ που ορίστηκε για τις 12 Μαρτίου , 2015 στο οποίο αναμένεται, αναλόγως, να εξαγγελθούν και μέτρα αντίδρασης.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2015

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΠΟΕΔ συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κώστα Χριστοφίδη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, κυρίως, εκπαιδευτικά θέματα και έγινε ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων για την προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αλλά και τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την ΠΟΕΔ.



 

Actions: E-mail | Permalink |